ye-logo.v1.2

Кам’янецькі сапери здивували іноземців саморобними вибухівками із зони АТО

Суспільство 2804
Фото: podolyanin.com.ua

Центр розмінування, що у Кам’янці-Подільському, в рамках міжнародної співпраці 12 листопада відвідала делегація зі Швеції.

Аташе з питань оборони полковник Хокан Хедстрем, начальник центру Swedec полковник Роні Нільсон і керівник відділу оціночних випробувань центру капітан Юан Льонефельт приїхали до кам’янецьких саперів, аби обмінятися досвідом та обговорити подальшу співпрацю. Про це повідомляє газета “Подолянин”.
“У Швеції також діє Центр розмінування - поважна організація, відома в усьому світі. Торік представник нашої частини Володимир Требунський і начальник інженерних військ Василь Пекельний на власні очі побачили, як цей заклад працює у Швеції. Сьогодні ж ми дивуємо гостей”, - розповів начальник гарнізону, командир Центру розмінування полковник Володимир Родіков.
Іноземці оглянули навчальні класи, де на макетах різних артилерійських, авіаційних та інженерних боєприпасів навчають саперній справі військовослужбовців, рятувальників, міліціонерів тощо. Відвідали вони і міні-полігон з максимально наближеним до місцевості ґрунтом.
Шведів здивували реальні саморобні вибухові пристрої (далі - СВП), знешкоджені та привезені кам’янецькими саперами із зони АТО. Із вигаданим завданням група протидії СВП впоралась: натрапивши на вибуховий «сюрприз» терористів, сапери за допомогою залізного помічника - робота, підірвали його.
“Після такого підриву СВП руйнується й стає безпечним, і ми можемо визначити, з чого він складається. Маючи на руках елементи доказів, можна провести розслідування і з’ясувати, хто зліпив “саморобку”, - пояснив гостям начальник відділу підготовки Олександр Лісовий.
Після оглядин аташе зазначив, що кам’янецький Центр розмінування відповідає світовому рівню. Найбільше іноземців вразило те, що, крім потужної навчально-матеріальної бази й фахових інструкторів, сапери власноруч виконують завдання з розмінування і в зоні АТО, а десятиріччями - в складі миротворчих операцій. У той час, як аналогічний шведський центр лише збирає і аналізує інформацію та проводить навчання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую