ye-logo.v1.2

Жителі Ізяславщини поділилися кров’ю із пораненими бійцями АТО

Суспільство 2142
Фото: izadm.km.ua

Понад двісті охочих стали донорами для українських військовослужбовців.

13 листопада у відділенні переливання крові Ізяславської центральної районної лікарні та в амбулаторії загальної практики сімейної медицини міста Ізяслав понад двісті охочих донорів поділилися власною кров’ю із пораненими військовослужбовцями, які проходили службу в зоні АТО, а сьогодні лікуються у шпиталях та лікарнях нашої країни. Наразі така акція проводиться у всіх територіальних громадах Хмельницької області.
“Кожен повинен розуміти, що ця ніби зовсім маленька справа може врятувати чиєсь життя. Такі заходи надають вагому психологічну підтримку українським військовим, котрі боронять територіальну цілісність України. Таку думку потрібно популяризувати серед населення, адже кожна найменша допомога свідчить про прагнення нації до однієї мети”, - зазначила керівник апарату районної державної адміністрації Ольга Манзюк.
Як повідомляє прес-служба Ізяславської РДА, зібралося чимало свідомих жителів району, які терпляче відстоювали черги під кабінетами і проходили всі необхідні попередні медичні обстеження, щоб здати кров для військових. Серед добровольців було багато не лише чоловіків, а й жінок різного віку та різних професій.
“Про акцію я дізнався з районної газети. Тож одразу для себе вирішив прийти, бо сьогодні наша армія перебуває у складних умовах – умовах війни, там – наші брати, сини, батьки і друзі... Тому не варто чекати, поки крові не вистачатиме. Потрібно здати її сьогодні і зараз, аби за першої потреби вона врятувала чиєсь життя”, - пояснює приватний підприємець Андрій.
Організатори акції щиро дякують всім, хто відгукнувся і взяв участь. Сьогодні в країні - важка ситуація, і добре, що люди охоче відгукуються на прохання допомогти: хтось воює в АТО, хтось допомагає коштами чи продуктами, а хтось здає кров для поранених.
“Про заплановану акцію із забору крові для українських військових ми оголошували у районній газеті, на сайті районної державної адміністрації, в соціальних мережах, через медичних працівників - говорить головний лікар Ізяславського району Олександр Агапій. – На наш заклик допомогти відгукнулося близько двох сотень жителів району. Це свідчить не лише про добре проведену спільну роботу, а й про патріотичну свідомість наших людей, які згуртувалися заради однієї доброї справи”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую