ye-logo.v1.2

З моркви — сопілка, з гарбуза — барабан

Культура 2291

А після концерту з музичних інструментів можна і суп зварити

 Минулого тижня хмельничани вперше приймали українсько-польський овочевий оркестр «Паприкалаба». Так, саме овочевий, бо усі музичні інструменти виготовлені з овочів. Пропагують музиканти українську музику і івано-франківський гурт «Перкалаба», пісні якого, власне, і переспівують, щоправда із досить незвичним музичним супроводом.
Виготовлення інструментів не вимагає значних зусиль, деякі з них готові вже хвилин за десять, над іншими доводиться потрудитися з годинку. З моркви чи огірків виходять чудові сопілки, перець годиться для брязкалець, кабачок — для духових, а гарбуз — для барабанів. Життя такого музичного інструменту недовговічне — три-чотири дні, а то й менше. А після концерту бубен, сопілку чи барабан можна просто з’їсти чи зварити з них борщ.
«Влітку інструменти швидше псуються, восени і взимку служать довше, — розповідає керівник гурту Бенджамін Коул. — Термін роботи залежить і від самого овоча. Наприклад, гарбузовий барабан служить довше, а огіркові сопілки чи брязкальця з перцю швидше «виходять з ладу». До складу нашого еко-гурту входять музиканти з Варшави, Києва, Вінниці та Івано-Франківська. Ми об’єдналися в один колектив п’ять років тому. Щоправда, нам непросто збиратися на репетиції, бо частина ансамблю живе у Польщі, частина — в Україні».

Фото: Дмитра СКРИПНИКА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую