ye-logo.v1.2

Свято самовдосконалення та гармонійного розвитку особистості

Суспільство 2553

Фестиваль «Мистецтво Бути» вдев’яте зібрав коло однодумців у Хмельницькому.

Більше сорока найрізноплановіших тренінгів, лекцій, практичних занять, майстер-класів, а також «корисний» ярмарок, вечір психології кіно та «душевна баня» чекали на тих, хто завітав у ці вихідні на фестиваль «Мистецтво Бути». Особистісний та духовний розвиток, взаємостосунки, оздоровчі техніки і краса, творчість – це лише частина того, що приготували організатори та тренери для учасників фестивалю.
За словами координатора фестивалю Лесі Іващенко, основна мета їхнього заходу – презентація різних напрямків розвитку особистості та варіантів проведення часу. «Складали розклад фестивалю таким чином, щоб майстер-класи охоплювали усі сфери життя людини», – каже Леся Іващенко.
Кожен фестивальний день був поділений на чотири лінійки (частини): у кожній з яких – шість різнопланових майстер-класів. Вони проходили паралельно, але у різних залах. Перед початком кожної нової лінійки тренери презентували свої майстер-класи у актовій залі: щоб зорієнтувати учасників та полегшити їм вибір, а ще – хоча б поверхнево ознайомити людей із напрямками своєї роботи. Незважаючи на ситуацію на Сході України, до Хмельницького зїхалось чимало учасників та тренерів з різних куточків країни. «Українці почали «прокидатись» і це не може не радувати, – каже Леся Іващенко. – Люди скучили за позитивом, за гарними новинами».

За словами організаторів, тренерів для майстер-класів обирали за рекомендаціями учасників та керуючись досвідом проведення попередніх фестивалів. Тому цьогоріч у ньому брали участь як тренери-новачки, так і ті, хто не пропустив жодного року: вінничанка Валентина Гілюк, хмельничанка Наталя Полюк та подружжя Віктора та Ірини Сяйво. «Одні учасники приходять до конкретних тренерів, інші – визначаються безпосередньо під час презентації майстер-класів, – каже Леся Іващенко. – А є фанати фестивалю, для яких найголовніше – атмосфера заходу та спілкування з цікавими особистостями. Однією з таких шанувальниць «Мистецтво Бути» є Тетяна, яка щороку приїздить до нас із Черкас».

Кияни Віктор та Оксана Юхимович проводили майстер-клас з вибору партнера для створення щасливої родини, а ще – розповідали про тонкощі опанування універсальної життєвої енергії рейки.


Паралельно із майстер-класами діяв «корисний» ярмарок, на якому можна було прибдати розвиваючу літературу, натуральну косметику, спеції, ляльки-мотанки.


Цьогоріч учасники фестивалю мали можливість дослідити власний родовід, дізнатись про зцілюючу силу любові, як навчитись обирати партнера, досягти гармонії у взаємовідносинах та як стати «леді на мільйон». А ще – помедитувати, пройти курс покращення відносин із дітьми, довідатись – як знайти своє призначення за фен-шуєм, стати учасником чайної церемонії й ознайомитись із кундаліні йогою. До того ж вони дізнались більше про рейки – універсальну життєву енергію, вплив стресу на наше життя, ведичну психологію, автомагічні закони стосунків, арт-терапію, тайський масаж та ще багато-багато іншого.

Хмельничанин Володимир Поліщук провів імпровізовану чайну церемонію та розповів про тонкощі чайних традицій.

Ті, хто завітали до Наталі Лавренюк на майстер-клас з кундаліні («соціальної») йоги, вчились різним методикам дихання, виконували вправи для хребта.

На майстер-класі киян Ігора та Ольги Іщенко «Автомагічні закони стосунків» яблуку не було де впасти - їх прийшли послухати півсотні учасників.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую