ye-logo.v1.2

Хмельницькі рятувальники вчилися у поляків надавати домедичну допомогу

Суспільство 2106
Фото: km.mns.gov.ua

Вони тиждень стажувалися на базі профільних навчальних закладів та пожежних частин Польщі.

Впродовж 17-21 листопада п’ятеро рятувальників Хмельниччини стажувались у місті Новий Сонч на базі факультету підготовки фахівців аварійно-рятувальних команд Державної школи пожежної охорони міста Кракова. Їх навчали надавати домедичну допомогу під час пожеж, реанімувати потерпілого і як працювати у різних умовах, зокрема, на воді, під час недостатньої видимості, і при дорожньо-транспортних пригодах.
“Крім того, працівники ДСНС долучилися до проведення рятування потерпілих з-під завалів. Під час цього відпрацювання українські рятувальники мали змогу застосувати на практиці спеціальне пошукове та медичне обладнання, яке мають польські рятувальники. Незважаючи на мовний бар’єр, усі злагоджено та оперативно впоралися із завданнями”, - повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.
Як зазначив керівник стажування Маріуш Шомончік, подібні проекти сприяють обміну та збагаченню досвіду і розширюють сфери співпраці між народами. А найважливіше, українські рятувальники засвоїли ази надання допомоги до приїзду “швидкої”, що збереже не одне життя.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую