ye-logo.v1.2

Голова облради візьметься за організацію концертів і обіцяє проблеми підприємцям (ВІДЕО)

Культура 3332
Фото: автора

Про це він заявив на колегії Хмельницької облдержадміністрації.

Фах та місце роботи Іван Гончар, щоправда, не змінюватиме. А за концерти візьметься, щоб, як успішний підприємець, показати начальнику управління культури, туризму національностей та релігій Ірині Труновій та керівникам обласної філармонії та театру ім. М. Старицького, де і як можна дозаробити частину коштів на організації концертів. Це була чи не єдина причина, через яку точилися суперечки під час заслуховування фінансово-господарського звіту.

«Концерти постійно проводять одні й ті самі організатори. Заробляють на цьому, в основному, львівські та київські підприємці, а не хмельницька філармонія чи обласна рада. Угоди, які ви підписуєте, я буду дуже і дуже перевіряти. Я візьмуся за концерти! Бо білети є по 800-600-300 гривень! То я покажу вам, де можна дозаробити. Але управління культури нічого не робить щоб це контролювати. Нічого! Просто не хочеться ламати систему. Але як я припиню це, то концертів не буде! Буду чітко викликати кожного підприємця і дивитися, що це за підприємець. Будуть проблеми!» – пригрозив Ірині Труновій голова облради після її звіту, в якому чиновниця зазначила, що сім відсотків коштів на заробітну плату працівники культури заробляють самостійно, і дається це їм нелегко.

«Проблем не буде!» – запевнила чиновниця, а директор обласної філармонії Олександр Драган пояснив, що монополізації на проведення концертів немає, звинувачення – безпідставні, адже всі рішення про розміри орендної плати приміщень комунальної власності, в тому числі, й філармонії, а також договори оренди, підписує особисто голова обласної ради. До того ж, і управління культури, і обласна рада зацікавленні у тому, щоб концерти відбувалися, адже половину зароблених від цієї діяльності коштів йдуть до обласного бюджету.

«Ситуація з організаторами концертів змінилася після податкової реформи, коли підприємцям, які займають організацією концертів, стало невигідно цим займатися. Не може будь-хто це робити, адже для такої діяльності потрібна ліцензія, яка коштує чималі гроші. Тому й залишилися, в основному великі фірми – львівські чи столичні», – пояснив Олександр Драган.

«У Хмельницькому є всього два підприємці, які займають цим видом діяльності. І я б з радістю возила артистів, але не маю права, бо я – держслужбовець. Інші не беруться. А зароблені гроші ніхто не краде, просто якби менше брали безкоштовних білетів, то ми більше заробляли б», – пояснила Ірина Трунова. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую