ye-logo.v1.2

Вранці наносити на обличчя зволожувальний крем не можна!

Здоров'я 7897
«Взимку приймайте вітамінні комплекси, налягайте на фрукти й овочі та користуйтеся косметикою з вітамінами», - каже дерматокосметолог Тетяна Алексєєнко.
«Взимку приймайте вітамінні комплекси, налягайте на фрукти й овочі та користуйтеся косметикою з вітамінами», - каже дерматокосметолог Тетяна Алексєєнко.

Дерматокосметолог Тетяна Алексєєнко переконує, що правильний догляд за обличчям взимку — це запорука вашої молодості.

Є люди із здоровою шкірою, є люди з хворою шкірою. Люди із здоровою шкірою також мають різні типи шкіри, і розрізнити його та скласти план ефективного догляду краще всього може лікар-дерматокосметолог. Тому важливо хоча б раз в житті завітати до нього, а ще краще – двічі на рік при зміні сезону.

Аби захистити свій організм від зимового холоду та морозів — ми одягаємо, пальто, шапку, рукавиці... Своєрідного одягу потребує і наша шкіра. Особливо це важливо жінкам, які прагнуть гарно виглядати незалежно від пори року. Проте варто розуміти, що користуватися літніми засобами для догляду за шкірою взимку не бажано, а часом навіть шкідливо. Про особливості зимової косметології розповідає лікар-дерматокосметолог Подільського науково-медичного центру Тетяна Алексєєнко.

Зимовий догляд за шкірою обличчя відрізняється від літнього
«З настанням холодів шкіра мого обличчя стала надто сухою, хоча раніше я вважала її комбінованою, — скаржиться хмельничанка Марина Леницька. — Іноді обличчя вкривається червоними плямами, а шкіра на носі та щоках сильно лущиться. Я відчуваю страшний дискомфорт, оскільки складається таке враження, що у мене на обличчі маска. Жоден крем не допомагає, неприємні відчуття не зникають».
Дерматокосметолог Тетяна Алексєєнко пояснює, що зимовий денний крем у першу чергу має бути живильним і наносити його треба не пізніше, ніж за 20 хвилин до виходу на вулицю. Користуватися ж вранці зволожувальними кремами не можна. Живити та зволожувати шкіру краще ввечері за допомогою активних сироваток, масок та кремів. Обираючи засоби для догляду за обличчям взимку, варто також звернути увагу на склад засобу. Добре, щоб в нього входили поживні рослинні олії, жири та вітаміни. «Єдиний спосіб не дати шкірі «пропасти» на морозі — захистити її від вітру та холоду за допомогою спеціального «зимового» крему, — каже Тетяна Петрівна. — Такі засоби здатні за допомогою спеціальних комплексів (серину або NMF — натуральної зволожувальної формули) підтримувати в шкірі достатній рівень природного зволоження і захистити її від негоди. Не забувайте й про вітаміни — вони основний складник ферментів, під впливом яких відбуваються всі обмінні процеси. В тому числі й оновлення клітин шкіри. А нестача вітамінів в організмі провокує раннє старіння. Приймайте вітамінні комплекси, налягайте на фрукти й овочі та користуйтеся вітаміновмісною косметикою».

«У зимовий період страждають люди з усіма типами шкіри»
У хорошому косметичному салоні фахівці ретельно підбирають серію процедур в залежності від ваших проблем і типу шкіри. Взимку тут теж є свої особливості. «Низька температура, вітер, сніг, мороз, опалювальні прилади і низька вологість у приміщені роблять свою справу — шкіра обличчя старіє і з'являються передчасні зморшки, — каже дерматокосметолог. — Ознаки того, що шкіра не може впоратися з несприятливими умова стає поява червоних плям, сухість, зневоднення, посилення судинного малюнку на обличчі, загострення хронічних шкірних захворювань (дерматит, алергія на холод тощо). Найкраще, що може людина зробити, щоб позбутися цих неприємностей — це звернутися до косметолога.
У зимовий період страждають люди з усіма типами шкіри. Під дією зовнішніх несприятливих факторів наша шкіра має властивість змінюватися у бік сухості. Адже сухе морозне повітря активно «відбирає» у неї вологу. В результаті вона стає грубішою, ніж влітку, втрачає гладкість. Саме взимку час братися за омолодження та відновлення. Найперше, що я раджу, як жінкам, так і чоловікам, пройти ліфтингові та зволожувальні процедури в професійного дермокосметолога. Поверхня здорової шкіри вкрита гідроліпідною плівкою. Ліпіди — це жирні кислоти, які виробляються сальними залозами. В результаті їх діяльності утворюється гідроліпідний шар, який є природним захисником нашої шкіри від зовнішньої агресії та кліматичних змін. Але ця захисна плівка дуже чутлива до холоду й до засобів, які застосовуються для догляду за шкірою. Саме тому рекомендується користуватися препаратами, які не руйнують цей ліпідний бар’єр.
Одним з методів досягнення ліфтингового ефекту, усунення пігментації, є використання поверхневих та серединних пілінгів на основі гліколевої, молочної, трихлороцтової кислот. Ці речовини м’яко усувають зроговілий шар клітин, стимулюють вироблення колагену в дермі, розгладжують дрібні зморшки. Навіть одна процедура дає помітний результат, але краще пройти курс (4-8 процедур). Ще один метод омолодження — мезотерапія (введення вітамінних амінокислотних комплексів внутрішньошкірно за допомогою мікроін'єкцій, які насичують шкіру поживними речовинами та надають їй свіжого, доглянутого вигляду). Корисна у зимовий період і улюблена багатьма процедура — біоревіталізація. Це введення під шкіру гіалуронової кислоти. Така процедура зволожує шкіру, надає їй пружності, еластичності, підвищує тонус. Ці методи повинен виконувати дерматокосметолог виключивши всі протипокази. Якщо ж у вас не має можливості відвідати косметологічну клініку, зволожити та омолодити шкіру обличчя можна й вдома за допомогою домашніх масок».
Порада:Контролюйте своє здоров'я,привабливість і красу,будьте пильними і обережними,особливо при погіршенні погодних умов на холоді, вітрі і при дії прямих сонячних променів.

Рецепти домашніх масок від Тетяни Алексєєнко:

Медова маска для нормального типу шкіри
1 сирий яєчний жовток,1 ч. л меду,1 ч. л гліцерину. Все перемішати й нанести на 20 хвилин на обличчя, уникаючи ділянки навколо очей. Таку маску рекомендується робити двічі на тиждень.

Дріжджова маска для жирної шкіри
30 г свіжих дріжджів розім'яти і змішати з невеликою кількістю молока до консистенції густої сметани. Наносити цю масу на обличчя і шию на 20 хвилин. Рекомендовано робити двічі на тиждень.

Сирно-морквяна маска для сухої шкіри
Змішати в рівних пропорціях (по 1 ст. л.) такі продукти як сир, тепле молоко, морквяний сік та оливкову олію. Добре все розмішати до отримання однорідної маси і нанести на обличчя на 15 хвилин. Потім змити теплою водою й протерти кубиком льоду з кип'яченої води.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую