ye-logo.v1.2

«Біженці зі Сходу» у Теофіполі обікрали бабусю

Кримінал 2538
Фото: volynnews.com

Спекулюючи на чужому горі, крадії ввійшли в довіру до старенької, і поки один розповідав про війну, інший нишпорив у будинку.

До Теофіпольського райвідділу міліції звернулася 89-річна жінка, з будинку якої викрали шість тисяч гривень.

«Самотня бабуся розповіла, що вранці до неї зайшло двоє молодих людей. Хлопці розмовляли російською мовою, сказали, що є біженцями зі сходу. Мовляв, втекли від війни і от шукають собі в Теофіполі тимчасове житло. Просили бабусю допомогти», - розповідає речник обласного управління міліції Олена Ратушняк.

Поки один з молодиків говорив зі старенькою, інший на деякий час відлучився. Бабуся не надала цьому особливої уваги, але після того, як гості пішли, вона виявила, що зникли всі її заощадження — шість тисяч гривень.

«Потерпіла запам’ятала, що в руках один зі зловмисників тримав маленьку пляшку з водою, - пояснює хід розслідування Олена Ратушняк. - Продавець магазину, розташованого поряд із будинком старенької, підтвердила, що справді незадовго до вчинення злочину в магазин заходило два парубки, які купували воду. Описи зловмисників, які надали бабуся і продавчиня, співпали.»

Злочин був розкритим «за гарячими слідами» і того ж дня правоохоронці встановили особи підозрюваних. Ними виявились 21-річний мешканець Теофіполя та його 20-річний товариш, уродженець Запорізької області, який, звільнившись із в’язниці, приїхав на постійне місце проживання у райцентр на Хмельниччині.

Під час допиту один із підозрюваних розповів, що справді він відволікав увагу потерпілої, поки його напарник нишпорив по будинку в пошуках грошей. Усі викрадені кошти зловмисники розділили порівну, частину з них правоохоронці вилучили.

Наразі міліціонери відкрили кримінальне провадження за частиною другою статті 185 - крадіжка. Молодикам «світить» арешт терміном до шести місяців, обмеженням волі до п'яти років або ув’язнення на той самий строк.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую