ye-logo.v1.2

На Хмельниччині два виші можуть зникнути вже навесні

Суспільство 2458
netishin.e-u.in.ua
Європейський університет у Нетішині. Фото: netishin.e-u.in.ua

У Міністерстві вважають, що діюча мережа ВНЗ набагато перевищує потреби України.

Міністерство освіти і науки запропонувало керівникам 53 вищих навчальних закладів України визначитись щодо доцільності подальшого функціонування до завершення 2014/2015 навчального року. Про це йдеться у листі міністра освіти Сергія Квіта до ректорів деяких українських ВНЗ.
До списку вишів, які не відповідають ліцензованим умовам, потрапили і два навчальні заклади Хмельниччини: Кам`янець-Подільська і Нетішинська філії Приватного вищого навчального закладу “Європейський університет”. Міністр зазначає, що діюча мережа вищих навчальних закладів набагато перевищує потреби України.
“Це породжує дублювання підготовки фахівців, створює труднощі у формуванні та розміщенні державного замовлення, здійсненні контролю за якістю вищої освіти, знижує ефективність управління, обмежує можливості громадян продовжувати навчання за програмами більш високого рівня, призводить до значних фінансових витрат на утримання вищих навчальних закладів”, - пояснює Сергій Квіт.
У Міністерстві освіти і науки наголошують, що автономізація діяльності вищих навчальних закладів та розширення їх прав у самоуправлінні, які є головною філософією нового закону "Про вищу освіту", одночасно ведуть і до підвищення відповідальності колективів вишів та їх керівників за якість наданих освітніх послуг.
“Пропоную керівникам вищих навчальних закладів визначитись до завершення 2014/2015 навчального року стосовно доцільності подальшого функціонування або можливого об’єднання зусиль з іншими навчальними закладами. Зважаючи на очевидну невідповідність ліцензованим умовам згаданих вищих навчальних закладів, Акредитаційна комісія України змушена буде розглянути доцільність їхньої діяльності до травня 2015 року", - наголосив міністр освіти, звертаючись до керівників українських вишів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую