ye-logo.v1.2

У зоні АТО зник спецпризначенець Євген Андріюк: рідні просять допомоги у пошуках

Суспільство 5283
Фото: vk.com

Солдат-контрактник зник безвісті ще влітку при спробі прорватися до українських військових.

Востаннє боєць хмельницького 8 окремого полку спецпризначення Євген Андріюк виходив на зв'язок 29 серпня. Тоді хмельничанин відправив смс-повідомлення рідним з текстом: “Будемо прориватися до своїх”. З тих пір від Євгена ані звісточки, лише терористи телефонували до рідних.
“Женя був кілька місяців в АТО, потім госпіталь, потім перепідготовка в Костополі і знову — на війну, - розповідає близький друг Євгена Андріюка Іванна. - 21 серпня у складі розвідувального взводу одного з батальйонів 51-ї окремої механізованої бригади маршем проїжджали біля Волновахи, зав'язався нічний бій, терористи пошкодили БМП. Проривалися на допомогу до третього батальйону, але потрапили в оточення. Назв населених пунктів не міг визначити - не було карти.”
28 серпня Євген Андріюк разом зі своїми побратимами зайняли оборону на блок-постах, але наступного дня вимушені були відступати під натиском ворожої артилерії. Саме тоді хмельничанин і відправив останнє своє смс-повідомлення: “Будемо прориватися до своїх”.
“З його телефону дзвонили до дядька, вимагали гроші. Рідні просили дати слухавку Жені, щоб хоча би почути його, але терористи відмовлялися це зробити. Та й відповісти на прості запитання вони не могли. До того ж, з його телефону час від часу хтось заходить у соціальні мережі”, - говорить Іванна.
Проте близько місяця тому й терористи припинили телефонувати.
“В зоні АТО знайшли тіло солдата, який ніби був схожий на Женю, проте результати ДНК-тесту нам не повідомили. Значить то не він. Можливо, він лежить у якому шпиталі чи втратив пам'ять”, - додає Іванна.
Рідні та близькі Євгена Андріюка просять усіх, кому відома доля солдата-спецпризначенця, зателефонувати за номером: (093)-818-73-75 (Іванна).

"Пропав 29.08.14 в зоні АТО, район Іловайська (село Осикове - село Новокатеринівка, Старобешевський район Донецької області). Останнє СМС: "Будемо прориватися до своїх". При виході з котла отримав поранення. Був взятий в полон 98 повітряно-дисантною дивізією Росії", - таку інформацію повідомляє спільнота "ЮГО-ВОСТОК | Трезвый взгляд" у "Вконтакті".

"Додаткові відомості: визволено з полону одного з хлопців, які були разом з Євгеном. Він бачив, що пораненого в живіт Женю вантажили на російський "Камаз". Бачив, що ставили крапельницю. Тобто, точно відомо, що Женя в полоні", - написала у "Вконтакті" Наталія Мица.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую