ye-logo.v1.2

Водія, який на смерть збив чоловіка на зупинці у Хмельницькому, засудили до шести років ув'язнення

Кримінал 2297
Фото: mvs.gov.ua

Підозрюваний заперечував свою причетність до ДТП, проте слідчі довели, що саме він сидів за кермом.

Дорожньо-транспортна пригода сталася у Хмельницькому 15 березня. Тоді, близько шостої години ранку автомобіль «Chevrolet Lacetti» на великій швидкості виїхав на зупинку громадського транспорту і збив 40-річного чоловіка. Якби не стовп, який зупинив іномарку, жертв могло б бути значно більше. Водій зник з місця трагедії, а потерпілий від отриманих травм помер у Хмельницькій міській лікарні.

Як повідомили у прес-службі обласного управління міліції, у вчинені ДТП правоохоронці одразу запідозрили 28-річного власника автомобіля, але той категорично заперечував свою причетність. Чоловік виправдовувався, що близько другої години ночі припаркував автомобіль біля під’їзду, сам же цілу ніч пиячив із малознайомими чоловіками, а на ранок виявив, що автівка зникла. Більше того, наступного дня молодик подав до Зарічанського відділу міліції заяву про викрадення його автомобіля.

Проте уникнути відповідальності 28-річному водію не вдалося. Розслідування та результати експертиз підтвердили підозри міліціонерів. Молодий чоловік справді пиячив цілу ніч, але опісля того сів за кермо, що і призвело до таких трагічних наслідків.

Хмельницький міськрайонний суд розглянув матеріали провадження та визнав підсудного винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), частиною третьою статті 135 (залишення в небезпеці), частиною першою статті 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та частиною першою статті 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України. Феміда ув'язнила водія на шість років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую