ye-logo.v1.2

Антимонопольний комітет визнав, що державні банки не зможуть забезпечити якісну виплату зарплат бюджетникам

Економіка 3013

У відомстві заявили: немає об’єктивних причин для монополізації банківського обслуговування державного сектора, а лобіювання цього питання в уряді керівництвом Ощадбанку – вияв недобросовісної економічної конкуренції.

АМКУ звернувся до уряду з вимогою забезпечити дотримання діючого законодавства про захист економічної конкуренції на ринку банківського обслуговування державних підприємств і їх співробітників. Як ідеться в листі, підписаному державним уповноваженим АМКУ Сергієм Шершуном, дії уряду, спрямовані на примусове переведення бюджетників у державні банки, не тільки суперечать закону, але й можуть створити перешкоди для вільного доступу людей до особистих коштів.
За результатами розслідування АМКУ, Кабінет міністрів ухвалив рішення про переведення державних підприємств і їх співробітників на обслуговування у державні банки не з об’єктивних причин, а на основі клопотання керівництва Ощадбанку.
За даними АМКУ, всім державним банкам належить лише 8% банкоматів на українському ринку, в той час як зняття готівки в банкоматній мережі – найпопулярніша (понад 90%) банківська операція серед власників зарплатних карток.
АМКУ нагадує, що сьогодні в Україні законне право обслуговувати співробітників державних організацій мають 60 вітчизняних банків, у тому числі три державних банки.

 

Марія РОСЕЦЬКА.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую