ye-logo.v1.2

Люди з обмеженими можливостями просять згадувати про них не лише у свята

Суспільство 2383
Фото: Дмитра Скрипника

У Хмельницькому привітали інвалідів і тих, хто їм допомагає.

З нагоди Міжнародного дня інвалідів сьогодні, 3 грудня, в обласній філармонії хмельничанам з вадами здоров’я подарували концерт і гарний настрій. Такий день – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, які потребують захисту та підтримки. За словами секретаря міської ради Костянтина Чернилевського, у Хмельницькому проживає більше 22 тисяч людей з особливими потребами.
“Важливо, щоб такі люди могли повноцінно жити, працювати і відпочивати серед здорових. Тому міська влада їх намагається підтримувати. Зрозуміло, того, що ми робимо, - недостатньо, адже така категорія населення потребує особливого ставлення, турботи і уваги”, - зазначає Костянтин Чернилевський.
На свято прийшли члени різних громадських організацій інвалідів Хмельницького. Це чудова нагода поспілкуватися і обговорити наболіле.

“Добре, що в Україні відзначають такий день, завдяки цьому ми привертаємо увагу до наших проблем. Хотілося б звичайно, щоб не тільки один день на рік згадували про інвалідів, а й повсякденно, - розповідає голова обласної організації УТОС Лариса Кірікіщук. - Нам допомагає міська влада, звичайно, це крапля в морі, але ми вдячні і за це. Ми щороку сподіваємося, що держава приділятиме більше уваги людям з особливими потребами, проте частіше вони залишаються з проблемами, яких не злічити, сам-на-сам”.

Від міської ради члени громадських організацій інвалідів отримали продуктові набори. У пакунках, закуплених за рахунок міського бюджету, найнеобхідніше: олія, рис, гречка, сардина.
“Традиційно ми співпрацюємо з цими організаціями, вони надали список інвалідів. За цим списком закупили 840 продуктових наборів”, - розповідає заступник начальника управління праці і соціального захисту населення Валентина Костенецька.

Інваліди дякують за подарунки, але просять посадовців не залишати їх наодинці зі своїми проблемами.
“Головне, щоб цей день чиновники не сприймали як чергову “галочку” у своїй роботі. Концерт влаштували, подарунки дали — і забули”, - нарікає член міської організації ВГОІ “Союз Чорнобиль України” Алла Ніколюк.
На щастя, поряд із неповносправними все ж є ті, хто хоче допомогти. На урочистостях відзначили людей, які допомагають інвалідам Хмельницького не словом, а ділом. Також оголосили подяку митрополиту Хмельницькому і Старокостянтинівському Антонію та директору ПрАТ “Фірма “Бакалія” Олександру Матняку.
“Господь закликає нас до милосердя, щоб ми помічали тих, хто потребує. Мова не лише про матеріальне, а про увагу і турботу. Разом з тим, справжній християнин свою допомогу має тримати у секреті”, - пояснює секретар управління Хмельницької єпархії УПЦ МП отець Олександр Дацюк.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую