ye-logo.v1.2

На Хмельниччині нарахували майже 380 тонн пестицидів

Суспільство 3116
Фото: bp.blogspot.com

Впродовж останніх років 13 районів області вже очистили від непридатних або заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з пестицидами вчора, 3 грудня, відбулось засідання круглого столу на тему “Про шляхи боротьби з пестицидами”. За словами начальника управління Департаменту екології та природних ресурсів Валентини Шибецької, актуальною проблемою в області є непридатні та заборонені до використання хімічні засоби захисту рослин, так звані пестициди і агрохімікати, які складають особливу групу високотоксичних речовин.
“Впродовж останніх років територія Хмельницької області очищується від непридатних пестицидів та агрохімікатів. За 2007-2013 років їх вивезли більше 1320 тонн. Вже очищено Білогірський, Віньковецький, Деражнянський, Дунаєвецький, Ізяславський, Летичівський, Славутський, Старокостянтинівський, Старосинявський, Теофіпольський, Хмельницький, Шепетівський та Ярмолинецький райони. Ще потрібно позбутися 379,125 тонн пестицидів у 16 місцях їх зберігання”, - повідомляє прес-служба Хмельницької облдержадміністрації.
Як йдеться у повідомленні, фахівці акцентували увагу на впровадженні системи органічного виробництва продукції, яка забороняє або значною мірою обмежує використання синтетичних комбінованих добрив, пестицидів, регуляторів росту та харчових добавок, кормів при відгодівлі тварин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую