ye-logo.v1.2

Десятки людей стали жертвами фірми, яка пропонувала хмельничанам збирати кулькові ручки за гроші

Кримінал 2529
Фото: mvs.gov.ua

Правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства.

З оголошень в маршрутках, автобусах, газетах та Інтернет-виданнях люди дізнавалися про фірму, яка займалася ріелторськими послугами та працевлаштуванням. За словами потерпілих, працівники, які зустрічали клієнтів у доволі солідному офісі, були абсолютно переконливими, ніхто не міг запідозрити їх у брехні.

Окрім ріелторських послуг, хмельничанам пропонували заробити на складані кулькових ручок, м'ячів, фломастерів і іншому. З кожним клієнтом фірми укладався спеціальний договір, за що стягувалась немаленька плата. От тільки в документі було чітко прописано, за що клієнт сплачує гроші — «…за надання інформаційних послуг». Тобто, жодних письмових зобов’язань про забезпечення клієнтів роботою чи квартирою шахрайки на себе не брали. На жаль, в більшості випадків потерпілі не звертали на це уваги.

Минав час, а клієнти фірми так і не отримали ні обіцяних послуг, ні грошей. Тоді до офісу почалося «паломництво» ошуканих громадян. Так тривало доти, доки товариство, яке, до речі, офіційно значиться у Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців, не переїхало в інше приміщення.

Ошукані громадяни не змогли вирішити свої проблеми самостійно, тож організувались і звернулися за допомогою до Хмельницького міського відділу міліції. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною першою статті 190 - шахрайство і уже проводять усі необхідні перевірки.

Наразі до Хмельницького міськвідділу продовжують звертатися ошукані громадяни. Усі їхні заяви долучаються до кримінального провадження.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую