ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському відкрили котельню, яка працюватиме на альтернативному паливі

Суспільство 2526
Фото: kam-pod.gov.ua

Вона обігріватиме корпуси міської лікарні, поліклініку, водолікарню і медучилище.

Першу в Україні котельню, яка працює на твердих видах палива, відкрили у Кам’янці-Подільському.
Як повідомляє прес-служба міської ради, в тестовому режимі котельня працювала впродовж місяця та показала гарний результат роботи. Обладнані два котли тепловою потужністю по 0,7 МВт зможуть обігріти корпуси міської лікарні, поліклініку, водолікарню та медичне училище. Вони працюють виключно на твердих видах палива, зокрема на солом’яних пелетах, які виготовляються з екологічно чистої сировини.
Як зауважив на офіційному відкритті мер Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич, такий об’єкт - ще один крок до газової незалежності. Адже котельня працюватиме на твердих видах палива, що дозволить зменшити споживання газу.
За словами директора ТОВ “Універсальна девелоперська група” Олега Яковлєва, Кам’янець-Подільський було вибрано для реалізації цього проекту не випадково, тому що у місті якнайкраще розвинене комунальне господарство. У планах - завершити будівництво ще двох котелень, що є частиною пілотного інвестиційного проекту з виробництва теплової енергії та заміщення природного газу паливом із біомаси, втілення якого розпочато на базі міста. Планується, що за два роки споживання природного газу зменшиться на 80%.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую