ye-logo.v1.2

З хмельницьких аптек зникнуть спиртові настоянки

Здоров'я 3256
www.blitz.if.ua
Фото: www.blitz.if.ua

Антисептичні засоби, спиртові настоянки й бальзами, які донедавна стояли на аптечних полицях і вважалися ліками, переведені у розряд алкогольних напоїв.

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, прийнятими влітку цього року (набрали чинності з 1 листопада), до міцних напоїв відтепер належать усі продукти дієтичного харчування, які містять не менше 8,5% етилового спирту. Це більшість трав’яних настоянок, антисептичних засобів (саліциловий, левоміцетиновий та інші спирти), різні бальзами й навіть низка гомеопатичних засобів, котрі також настоюються на спирту.
Тепер із них платитимуть такий самий акцизний збір, як зі звичайних алкогольних напоїв — із розрахунку 70,53 грн. за літр 100% спирту. До того ж, виробникові доведеться придбати ліцензію вартістю 8 тис. грн. на рік і подбати про маркування продукції акцизними марками.
Фахівці вважають, що таким чином спиртовим настоянкам, схоже, винесено смертний вирок. І річ навіть не в тому, що продукція виросте в ціні, — подорожчанням невеликого флакону на 2-3 грн. споживача нині не збентежити. Проблема в тому, що в реалізації «проблемних» товарів перестають бути зацікавленими представники аптечного бізнесу. Купувати ліцензії на продаж і звітувати про реалізацію підакцизного товару навряд чи захочуть більшість підприємців, оскільки істотних заробітків ця продукція тепер не обіцяє.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую