ye-logo.v1.2

У зоні АТО життя солдатів рятуватиме добровольчий мобільний шпиталь

Суспільство 2891
Фото: medbat.org.ua

До його створення долучилися і подоляни.

В Україні запрацював Перший добровольчий мобільний шпиталь, який уже 15 грудня розгорне свою роботу у зоні проведення антитерористичної операції у Донецькій області.
“30% поранених бійців в зоні АТО помирають через ненадання вчасної кваліфікованої медичної допомоги, оскільки польові шпиталі та лікарні знаходяться занадто далеко від першої лінії фронту, і тому так звана “золота година”, протягом якої необхідно негайно доправити пораненого до лікарні чи операційної, не витримується. За допомогою цього проекту кількість поранених, що гинуть, зменшиться в рази”, - пояснює голова наглядової ради проекту створення Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова Геннадій Друзенко.
Ідею наблизити цивільних лікарів до фронту реалізувала Всеукраїнська рада захисту прав та безпеки пацієнтів. Проект підтримали й чимало інших державних, громадських та приватних організацій. Перший добровольчий мобільний шпиталь імені Миколи Пирогова є адаптацією американської системи MASH – Mobile Army Surgical Hospital (Мобільний військовий хірургічний шпиталь).
Як відзначають ініціатори проекту, мобільні бригади можна розміщувати за 30-50 кілометрів від передової. Вони розгортаються за 30 хвилин і не потребують особливих зусиль для монтажу.
В ідеалі мобільний польовий шпиталь складається із сортувального модулю, операційної, перев'язувальної, модулю реанімації та намету особового складу. Також у наявності транспорт, який оперативно доставлятиме з поля бою поранених.
“Зважаючи на вражаючу кількість людей, які щодня гинуть тільки через те, що не доїхали до лікарні, корпорація “Сварог Вест Груп” спрямувала 680 тисяч гривень саме на мобільні медичні бригади. Ми перерахували кошти для благодійного фонду “Зміцнення громад”, спільно з яким впродовж року реалізовували проект “Народ і армія — єдині”, - розповідає голова правління корпорації “Сварог Вест Груп” Андрій Гордійчук. - За час дії проекту ми вже направили близько двох мільйонів гривень на потреби української армії.”
Уже цього понеділка у зону АТО у складі першої роти добровольчого шпиталю вирушать мобільна операційна, декілька реанімобілей, три машини для евакуації поранених та 20 осіб персоналу. У своєму розпорядженні лікарі матимуть намети з підігрівом, які використовуватимуть для сортування бійців та післяопераційного догляду, та електростанцію.
Благодійники не хочуть обмежуватися лише однією ротою і закликають приєднатися до них: грошима, обладнанням, транспортом, послугами чи просто ідеями.
Допомогти створити ще одну роту медиків-добровольців можна, переказавши кошти на рахунок:
ВБО “Рада захисту прав та безпеки пацієнтів”
Код ЄДРПОУ – 26332886
Рахунок: №26003012667802
В АТ “УкрСиббанк”
МФО 351005
Юридична адреса: 04012, м. Київ, вул. Тимошенка 7, кв. 123
Фактична адреса: 01030, м. Київ, пров. Георгіївський 9, офіс 102

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую