ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують на комп’ютерні курси для тих, кому за…

Суспільство 6080
Фото: автора

Спочатку навчать найпростішому, а далі покажуть, як користуватись Інтернетом.

Люди, які ніколи не користувалися комп’ютером, зможуть освоїти основні програми завдяки соціальному проектові «Комп’ютер доступний кожному», який започаткували у Хмельницькому. Як зазначають організатори, на спеціальних курсах пенсіонерів і всіх охочих навчатимуть основам комп’ютерної справи, а саме: як користуватися машиною, спілкуватися з рідними чи розраховуватися за комунальні послуги.
«Певні категорії населення, зокрема літні люди, не завжди мають можливість навчитися працювати з такою технікою. Проте зараз завдяки комп’ютерам та Інтернету спілкуються, листуються, дізнаються новини. Більшість вважає, що старшому поколінню це не цікаво, або навіть не під силу. Ми хочемо спростувати таку думку», - пояснює активіст громадського об’єднання «Самопоміч» Микола Моцний.
Немає якихось конкретних вимог щодо віку слухачів чи їхнього знання комп’ютера. Працювати з ними зголосилось троє волонтерів, які з розумними машинами на «ти». Вони наголошують: боятися комп’ютерів не варто.
«Я завжди підтримую волонтерські ідеї, тому коли до мене звернулися, відразу погодився. Адже це так цікаво: допомагати іншим. Зараз потрібно індивідуально підходити до кожного учня, адже у всіх різний рівень комп’ютерної грамотності. Та згодом, думаю, доведеться створювати окремі групи», - каже волонтер Сергій Табенський.
Слухачів навчатимуть спочатку найпростішому, далі вони дізнаватимуться, як працювати з документами і читати інформацію з носіїв, а також як користуватись Інтернетом.
«Якісь знання в мене вже є, проте їх замало. Зараз маю багато вільного часу, тому хочу навчитися більше. Це потрібно, зокрема для спілкування у різних соціальних мережах, де можна ділитися своїми переживаннями і проблемами з однодумцями», - каже 60-річна Ірина Прус.

Комп’ютерні курси безкоштовні, всього за програмою має бути 12 уроків, тривалістю в годину. Запрошуються всі, хто прагне освоїти комп’ютер.
«Ми із задоволенням допомагаємо волонтерам, які вирішили взятися за навчання людей «третього віку» роботи на комп’ютері. Бібліотека завжди підтримує такі проекти, тому надали своє приміщення. Наші працівники за потреби навіть зможуть підмінити когось із волонтерів. Зі свого боку допомагатимемо слухачам також літературою із комп’ютерної грамотності», - зазначає заступник обласної бібліотеки для юнацтва Віра Тарчевська.
Заняття проходитимуть у приміщенні Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва (вулиця Соборна, 33) щоп’ятниці о 14:00 годині.

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую