ye-logo.v1.2

Пільгові дні чи адресна допомога?

Суспільство 2228

У Хмельницькому відбувся круглий стіл, присвячений проблемі пільгових перевезень.

«Ми зібралися, щоб обговорити це питання і виробити шляхи відстоювання наших прав. Адже інваліди, особливо по зору, - дуже вразливі категорії населення. Та водії часто не лише відмовляються виконувати вимоги законодавства, а й грубо поводяться з пільговиками: лаяться, викидають із маршруток, - розповідає голова Хмельницької обласної організації УТОС Лариса Кірікіщук. - Ми неодноразово зверталися до міського голови, управління транспорту, зустрічалися з перевізниками, однак питання залишається невирішеним».


Цього разу на круглий стіл, ініційований УТОСом, завітали представники УТОГу, Союзу інвалідів України, організації жінок-інвалідів «Донна», чорнобильці, афганці та інші пільговики. Вони обговорили питання із представниками сфери соціального захисту населення, а от представники міського управління транспорту на круглий стіл не з'явилися.
Директор Департаменту соціального захисту населення Світлана Лукомська запропонувала два виходи із кризової ситуації: визначення у кожному районі певних днів тижня, коли будуть здійснюватися пільгові перевезення (така система діє, зокрема, у Кам'янці-Подільському) або надання пільговикам адресної допомоги. Пільговики підтримали другий варіант.
«Навіть якщо уряд не прийме рішення на користь адресної допомоги, можна спробувати запровадити такий проект в нашій області, використавши на адресну допомогу кошти, які відшкодовують перевізникам. Я винесу це питання на сесію обласної ради у січні», – пообіцяла Світлана Лукомська.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую