ye-logo.v1.2

Водія маршрутки, яка перевернулася у Лезнево, ув'язнили на шість років

Суспільство 1993
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Протягом трьох років йому заборонено керувати транспортними засобами.

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним водія автобуса “ПАЗ” у скоєні смертельної дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 11 червня. Тоді маршрутка, виконуючи рейс №9, з вулиці Тиха з'їхала у струмок у мікрорайоні Лезнево. Від отриманих травм один пасажир загинув одразу, інший помер у лікарні через 11 днів. Ще близько тридцяти пасажирів отримали ушкодження різної важкості.
“Снігур (обвинувачений, - прим. автор) не розкаявся, заподіяні збитки ні одному із потерпілих не відшкодував взагалі, незважаючи на те, що вчинене ним необережне діяння, загинуло двоє людей, одна — отримали тяжкі тілесні ушкодження, а 20 потерпілих — тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості. За таких обставин у справі суд приходить до висновку, що виправлення обвинуваченого можливе лише в умовах ізоляції від суспільства і йому слід призначити покарання у вигляді позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами”, - йдеться у вироку суду.
Водія Івана Снігура визнали винним у порушенні частини третьої статті 286 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб. З максимальних 10 років ув'язнення обвинуваченому присудили шість років позбавлення волі. Також протягом трьох років йому заборонено керувати транспортними засобами.
Матеріальні та моральні збитки відшкодовуватиме страхова компанія “Граве Україна” та мале приватне підприємства “Купава”. Так страховикам доведеться сплатити потерпілим понад 190 тисяч гривень, а “Купаві” - понад один мільйон та 700 тисяч гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую