ye-logo.v1.2

Грижі хребта можна вилікувати без операції

Здоров'я 32219
з архіву редакції
«Порушення у хребті ведуть до порушень в різних органах», - каже Віктор Калістратович.. Фото: з архіву редакції

Чудеса у лікуванні захворювань опорно-рухового апарату демонструє відомий лікар Віктор Савченко

 Біль у спині, остеохондроз, міжхребцеві грижі, сколіоз, артроз... Від захворювань хребта та суглобів страждають сьогодні навіть школярі. Багатьом таким хворим здатний допомогти лікар-вертебролог, мануальний терапевт, фізіотерапевт, академік Академії медико-технічних наук України, почесний професор Вінницького медичного університету імені Пирогова, заслужений раціоналізатор України Віктор Савченко. Власне, регалії лікаря можна перераховувати ще довго. Саме він є винахідником понад сорока апаратів та приладів, які допомагають у діагностиці та лікуванні захворювань опорно-рухового апарату, має більше ста винаходів, зареєстрував близько трьохсот раціоналізаторських пропозицій. Тривалий час лікар працював у санаторії в Хмільнику. Тепер лікує хворих у різних містах України. Регулярно веде прийом і у Хмельницькому.
- Вікторе Калістратовичу, розкажіть, як з’явилися Ваші лікувальні та діагностичні апарати?
- Мене завжди непокоїло те, що медицина не мала найелементарніших апаратів для встановлення діагнозів та локалізації хворобливих процесів у хребті та суглобах. Адже в Радянському Союзі не визнавали мануальної терапії, а пропонували тільки оперативне лікування й надавали групу інвалідності. Приміром, 98 відсотків гриж хребта лікували саме хірургічно, хоча у світі половина таких хворих отримують консервативне лікування і позбуваються хвороби, не стаючи інвалідами. Ця проблема не давала мені спокою. І я почав «народжувати» апарати та прилади, аналогів яким не було у світі. Один із них — універсальний «Ефект-1», котрий при сприянні Міністерства охорони здоров’я України був впроваджений для практичного застосування. Більшість інших апаратів стали допоміжним методом у моїй лікарській практиці. Є у мене апарати для вертикального витягування шийного відділу хребта, кульшових суглобів, поперекового відділу хребта, для розпрацювання усіх його відділів, суглобів рук та ніг, вимірювання сили і тонусу м’язів, прогнозування захворювань.
— Які захворювання Ви лікуєте?
— Більшість захворювань опорно-рухового апарату: остеохондрози, радикуліти, кардіалгії, поліартрити, артрози, спондильози, грижі хребта, сколіози та інші захворювання. А також — безсоння, головні болі, неврози, енурези, заїкання, опущення шлунка і нирок, дистонії тощо.
— Через проблеми з хребтом можуть страждати інші органи?
— Справді, незначні порушення у хребті ведуть до порушень в діяльності різних органів. Через неправильне положення та функціонування хребців і дисків виникають такі захворювання як бронхіальна астма, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, гіпертонія, гіпотонія, порушення ритму серця, мігрень, запаморочення, нудота, втрата рівноваги, дисфункція печінки, нирок, гінекологічні захворювання, знижується гострота зору, слуху. Остеохондроз у грудному відділі може викликати стенокардію, кардіалгію, інфаркт міокарду. Особливо часто це спостерігається у 30-50-річних чоловіків. Порушення в попереково-копчиковому відділі призводить до імпотенції у чоловіків та безпліддя у жінок. Ви можете не відчувати якихось гострих симптомів і не підозрювати про те, що ваше захворювання безпосередньо пов’язане з порушеннями у хребті. Насправді, за оцінками вчених, понад вісімдесят відсотків усіх захворювань людини пов’язані з проблемами, що виникають у хребті. І ці хвороби не можна вилікувати, якщо тільки діяти на орган, що постраждав. Насамперед слід вирішити проблему, яка викликала цю хворобу — тобто, лікувати хребет.
— Мануальна терапія — це не лише розділ медицини, це — талант, можна сказати, дар. Чи у Вашому роду були лікарі?
— Так, мій дід був відомим костоправом, мабуть, його дар трохи передався мені. Я отримав медичну освіту, був військовим лікарем. Коли звільнився, зайнявся лікування опорно-рухового апарату, вивчав досвід лікарів з інших країн, науковців, народних цілителів, костоправів, зокрема Касьяна. Згодом із Касьяном ми дружили.
— А які методи застосовуєте для лікування?
— Здебільшого лікування комплексне. Воно включає ручне вправляння міжхребцевих дисків, витяжку хребта, магнітолікування, голкорефлексотерапію, фізіотерапію, медикаментозне лікування, траволікування тощо.
— Чи зверталися до Вас хворі, які вже лікувалися іншими методами?
— Звичайно, таких пацієнтів у мене дуже багато. Приміром, військовий зі Славути. Він чотири місяці пролежав у госпіталі. Лікарі пропонували операцію із видалення міжхребцевих дисків, після чого на чоловіка чекала інвалідність та, звісно, кінець військової служби. Я займався ним тиждень. І болі у хребті зникли, чоловік після лікування у мене ще не один рік прослужив в армії, почувається досі добре. Якось на прийомі у Летичеві до мене в кабінет на руках занесли чоловіка. Він лікувався кілька місяців у місцевій лікарі, їздив на консультацію до обласних спеціалістів. Там запропонували операцію, після чого — друга група інвалідності. Від таких хворих, як сам, він почув про мене. Після півгодини, які я попрацював з ним, чоловік став на ноги і сам зміг спуститися по сходах з четвертого поверху. Після чого він ще кілька разів приїжджав до мене. Зараз працює і не відчуває ніякого дискомфорту. Пам’ятаю пенсіонерку, яка була просто у дугу зігнута, не могла ходити, її мучили нестерпні болі. Я їй поставив на місце диск, наклав на поперек корсет. І все — болі зникли.

.

Коментарі:

Лапшун Василь 17.08.2016 10:18

ВИНАЙНЯВ НА АВТОВОКЗАЛІ В ХМЕЛЬНИЦЬКУ ЯКУСЬ КОМОРУ, ЗРОБИВ З НЕЇ ВИБАЧТЕ БОМЖАТНІК, ТАМ ЖЕ Ж СПИТЬ САМ І КОЧУЄ МІСЯЦЯМИ.... БЕРЕ З ЧОЛОВІКА ЗА РАЗ ПО 1000 ГРИВЕНЬ... НАМАХУЄ ЛЮДЕЙ І НАЖИВАЄТЬСЯ НА ЛЮДСЬКОМУ ГОРІ... СТАРОМУ ПЕРДУНОВІ ВЖЕ МІСЦЕ НА ТАМТОМУ СВІТІ, А ВІН НЕ МОЖЕ З ГРОШАМИ ПОПРОЩАТИСЯ...МОЖЕ Б У ВЕРХОВНУ РАДУ ЙОГО....

Лапшун Василь 17.08.2016 10:14

ШАХРАЙ І ШАРЛАТАН ЦЕЙ КАЛІСТРАТОВИЧ....ЛЮДИ НЕ КУПЛЯЙТЕСЯ... СТАРИК ЛЮБИТЬ БАБЛО...А НАГЛЄЦ СТРАШНИЙ...НАПЕВНО ЩО ЖИТТЯ САМ НЕ ЗАКІНЧИТЬ...

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую