ye-logo.v1.2

Хмельницькі спецпризначенці передадуть “вахту” в зоні АТО своїм колегам

Суспільство 3461
Фото: tsn.ua

8 полк проводить ротацію особового складу.

Вояків з 8 окремого полку спецпризначення, які несуть службу у східному регіоні України, вже найближчим часом замінять їхні бойові товариші. Цього тижня планують провести часткову ротацію особового складу хмельницьких спецпризначенців. Перші 40 бійців вихідними вирушили на Схід і перебуватимуть там близько двох-трьох місяців залежно від обставин.
“Ротація відбуватиметься поступово, зустрічатимемо хлопців, які повертаються із зони АТО, у кращих українських традиціях. Ті бійці, які вирушають на завдання, повністю забезпечені харчами і теплим одягом”, - зазначає заступник командира 8 окремого полку спецпризначення по роботі з особовим складом Ігор Сирота.
Багато військовослужбовців вирушають у зону бойових дій не вперше, адже участь у бойових діях 8-й полк бере ще від початку проведення АТО. За цей період загинуло шість спецпризначенців, більше сотні хлопців отримали поранення.
За словами Ігоря Сироти, зараз бійцям особливо необхідні прилади нічного бачення і тепловізори, які коштують багато грошей. Усіх, хто може допомогти із придбанням цих технічних засобів, він просить звертатися до командування військової частини А 0553, за адресою вулиця Толстого, 4.
До слова, минулого тижня Хмельницький 8-й полк спеціального призначення відзначив свою 52 річницю. У Генеральному штабі Збройних сил зараз тривають структурні зміни в Управлінні спеціальних операцій - в нього увійшли всі наявні підрозділи, зокрема, і 8-й полк, чисельність якого вже збільшено.
Нагадаємо, двоє спецпризначенців 8-го полку удостоєні звання Героя України — це Олександр Пертаківський, який зараз перебуває на лікуванні в Ізраїлю, та Євген Зеленський (посмертно).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую