ye-logo.v1.2

Збручанська вода може «знести» головного еколога області з посади

Економіка 6592
Фото: автора

Директор департаменту екології та природних ресурсів Сергій Вавринчук приймає рішення, які суперечать одне одному, стверджує депутат Хмельницької облради Іван Гладуняк.

Закрутилося усе через свердловини, з яких видобувають Збручанську воду на курортах Сатанова у Городоцькому районі.

Право на видобуток мінеральної води має лише Хмельницьке ДП по розвитку курортів і експлуатації природних лікувальних ресурсів «Хмельницьккурортресурси». Усі санаторії, які знаходяться на території курорту «Товтри», брали мінеральні воду з одного бювету, аж доки приватна здравниця «Перлина Поділля», до якої має відношення начальник екологічної інспекції Віталій Гуменюк, не вирішила пробурити свою свердловину.

«Спочатку департамент екології під керівництвом Сергія Вавринчука погодив нам попередньо буріння свердловини, узгодив те, щоб ми здійснювали побудову свердловини, дав дозвіл на спецводокористування, а зараз – не дозволяє. Тобто виходить, що вони спочатку дали дозвіл, а на ранок прокинулися і передумали! Я вважаю, що це корупційні дії Департаменту екології», – обурювалася на комісії з питань бюджету Хмельницької обласної ради приватний підприємець Альона Гуменюк.

«Те, що Гуменюк (Віталій Васильович, батько Альони Гуменюк авт.), будучи начальником управління, а потім інспекції екологічної, добився собі дозволу на буріння свердловини – не законно. І всі, хто давали ці дозволи, мали б понести відповідальність! За такі рішення я буду ставити питання про зняття керівника департаменту екології та природних ресурсів з роботи. Бо його спочатку «попросили», він підписав, а потім подивився, що не так, і передумав. Ніколи не погоджуся з тим, що один і той самий керівник дає два взаємовиключні рішення!» – заявив Іван Гладуняк.

Прохання про звільнення з посади головного еколога Іван Васильович пропонує прийняти комісійно, за підписом голови Хмельницької обласної ради Івана Гончара і подати новопризначеному міністру екології Ігорю Шевченко.

Варто зауважити, що питання про надання дозволу користування надрами фізичній особі-підприємцю вже вдруге виноситься на розгляд сесії облради. Перший раз, майже два місяці тому, рішення не набрало потрібної кількості голосів. Вдруге його розглядатимуть на пленарному засіданні сесії в п’ятницю, 26 грудня.

За результатами розгляду цього питання на профільних комісіях, усі, крім «бюджетної», підтримали рішення про надання дозволу користування надрами Альоні Гуменюк.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую