ye-logo.v1.2

Містом керуватимуть семеро чиновників

Політика 6252
Фото: Дмитра Скрипника

Депутати Хмельницької міської ради затвердили ще двох заступників мера

Тепер у виконуючого обов’язки міського голови, секретаря Хмельницької міської ради Костянтина Чернилевського у заступниках, окрім вже трьох існуючих, будуть ще й аудитор, депутат міської ради Ольга Мярковська, та адвокат Андрій Капура.
Пропозицію депутатам подав сам Костянтин Іванович на засіданні сесії 24 грудня. Каже, наступний рік буде важким, тому потрібно «десь підсилити економічний блок, десь піднатиснути».
У сесійній залі «піднатискати» на депутатів не довелося. Вони майже одноголосно проголосували «за» обидві кандидатури.
Член виконкому, адвокат-бютівець Андрій Капура відтепер займатиметься не юриспруденцією, а будівництвом, замість Івана Прокопця. Каже, дбатиме про громаду, а юридичні знання знадобляться йому для ведення документації та для того, щоб розібратися з усіма кошторисами-програмами-постановами.
Головний бютівець Валерій Лесков, який активно агітував за обидві кандидатури, сказав, що «це нові обличчя у владі».
«Ставлю мету і досягаю її. Не знаю, як буде – краще чи гірше, але по-іншому», – заявила Ольга Мярковська. Її затвердили на посаду, яку раніше займала Ірина Ковальчук. На запитання своїх колег – міських обранців – нова чиновниця відповідала хвилюючись, але запевнила: розпочинати роботу зі скорочень чи оптимізації апарату ради не буде.
«Усіх людей у міській раді підбирав Сергій Іванович, отже, вони тут потрібні, і виконують свою роботу, навіть якщо ми її не бачимо», – пояснила тепер уже заступниця мера.
Подібно до гамлетівської, тінь екс-мера Мельника падає не лише на кадрові призначення. Частенько депутати, виходячи до трибуни, розпочинали свій виступ з, уже напевно, звичного «Шановний Сергію Івановичу, шановні присутні…», чим щоразу викликали веселий сміх депутатського корпусу.
«Ото йому сьогодні, певно, гикається!» – кинув репліку один із присутніх.
Гикалося екс-меру десь там, у парламенті, певно, ще й тому, що, скорочену ним же заради економії коштів посаду заступника, пан Чернилевський не лише відновив, але й «протягнув» на неї «своїх» людей, тобто однопартійців.

Заступників Хмельницького міського голови обирали таємним голосуванням.

Отож тепер містом керуватимуть: виконуючий обов’язки мера, секретар міської ради Костянтин Чернилевський, перший заступник Олександр Вінніков, заступники Григорій Давиденко, Анатолій Нестерук, Андрій Капура, Ольга Мярковська та керуюча справами Людмила Черевченко.
До речі, у виконуючого обов’язки очільника області, першого заступника голови Хмельницької облдержадміністрації Олександра Симчишина, лише два заступника.
 

Ольга Мярковська.

Андрій Капура.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую