ye-logo.v1.2

Еколог: Питання про моє звільнення – це політика, а не результат роботи

Економіка 6143
Фото: з архіву редакції

Директор департаменту екології і природних ресурсів прокоментував ситуацію навколо свого звільнення через незаконне будівництво свердловини у Товтрах.

На комісії з питань бюджету Хмельницької обласної ради депутат Іван Гладуняк заявив, що ініціюватиме питання звільнення головного еколога області за те, що «приймає рішення, які суперечать одне одному». Мова велася про надання спеціального дозволу фізичній особі-підприємцю Альоні Гуменюк на користування надрами.
Підприємець стверджує, що в них є дозвіл на буріння і користування свердловиною, департамент – що вони його не надавали, а свердловина побудована незаконно.
«Департамент жодного дозволу на користування не надавав, це по-перше. По-друге, жодного документу щодо буріння свердловини, тоді ще управління екології, теж не надавало – пояснив директор департаменту екології Сергій Вавринчук.
Чиновник стверджує, що департамент – це підрозділ обласної державної адміністрації, який дбає про інтереси громади, про збереження, відтворення навколишнього середовища і робить дорадчі висновки, а вже обласна рада приймає рішення надавати дозволи, чи ні.
«Ця свердловина (збудована на території приватної зравниці «Перлина Поділля»авт.), не повинна була будуватися в такому порядку, як вона побудована. Вона повинна була будуватися в законному руслі. Не було погоджена відповідна документація департаментом екології, Хмельницьккурортресурс відізвали свій лист, заступник губернатора на той час Володимир Галищук відізвав свій (підпис на документах авт.) про побудову свердловини. Тому ця свердловина побудована незаконна», – запевнив Сергій Михайлович.
Департамент екології, за словами директора, вважає, що свердловинна повинна бути забетонована і користуватися нею підприємець не має законного права.
Щодо заяв Івана Гладуняка про звільнення директора департаменту з посади за «різні рішення з одного питання», то Сергій Вавринчук коментує їх коротко: «це політична ситуація».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую