ye-logo.v1.2

Маленьку хмельничанку Єву не можуть удочерити через підозри бюрократів

Суспільство 3338
tsn.ua
Фото: tsn.ua

Чиновники роблять усе можливе, щоб у сім'ю ця дівчинка не потрапила.

У Хмельницькому чиновники перешкоджають удочерити семирічну дівчинку Єву, яка залишилась без батьків. Про це йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень. Прабабуся Раїса Іллівна вже підшукала сім’ю, яка готова стати для дитини другою рідною, проте посадовці хочуть відправити її в інтернат. Жінка каже, на неї відкрили полювання, інспектори приходять з перевірками додому і в школу, аби будь-яким чином довести, що вона не може за доглядати за Євою.
Хмельницька родина Толмачових хоче забрати Єву до себе. У них є троє власних дітей, але вони давно хотіли взяти її у свою сім’ю. У службі неповнолітніх проти цього. З бабусею почали вести “таємничі перемовини”, запропонували віддати дівчинку сім’ї з Америки. Раїса Іллівна не погодилась, і її замучили перевірками. Нещодавно жінці служба у справах неповнолітніх пригрозила в’язницею. Толмачових же не хочуть брати на облік як усиновлювачів, пояснюючи це їхніми малими статками і тісною квартирою.
“Я втомилась. Дуже боляче, що люди, які мають бути зацікавлені в житті дитини, роблять усе, щоб дитину забрати до інтернату ”, - каже Наталія Толмачова.
Як виявилось, Єві залишилась квартира від мами. Тому чиновники пояснюють, що її хочуть удочерити лише задля вигоди.
“Ми бачимо незрозумілий інтерес конкретних людей до конкретної дитини. Влаштування дітей покладене тільки на органи опіки та піклування”, - пояснює голова служби у справах неповнолітніх міста Хмельницького Світлана Дика.
Раніше ще одна сім’я намагалась забрати Єву до себе. Та у родини навіть не прийняли документи. На заваді стали не малі зарплати, а те, що дівчинка вже має опікуна — 76-річну бабусю.
Загалом, в Україні майже 100 тисяч дітей, якими опікується держава. І всі вони хочуть жити в родинах, а не в інтернатах. Але в черзі на всиновлення сімей у сто разів менше - лише тисяча. І навіть їм доводиться пройти через купу випробувань, бюрократів і підозр: щоб довести, що їхні наміри - чесні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую