ye-logo.v1.2

Кам'янець-Подільський зустрів Новий рік козацькими розвагами та фестивалем ялинок (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Суспільство 2591
Фото: автора

У перші дні січня кам'янчани приходили до Ратуші, щоб скуштувати куліш, випити глінтвейну та покататися на конях.

У Кам'янець-Подільському в рамках святкування зимового сезону “Від Миколая до Йордану” зранку до вечора триває веселе дійство. Площу перед Ратушею заполонили різні казкові персонажі, з якими із захватом фотографуються як малюки, так і їхні батьки. Мешканці та гості міста мають змогу постріляти з лука й величезної рогатки, покататися на конях та скуштувати справжній куліш. Останній готують хвацькі козаки у величезних каструлях просто на очах натовпу біля імпровізованого козацького куреня, який був спеціально побудований для зимового святкування.


Морозне повітря у Старому місті змішалося з ароматами кави, попкорну, смаженої картопельки та гарячого пряного глінтвейну. І пройти повз торгові ятки, щоб не скуштувати бодай якийсь смаколик просто неможливо.
Але родзинкою цьогорічних заходів став фестиваль ялинок, які декорували з неабиякою фантазією та креативністю учні різних шкіл міста. Використавши папір, картон, вату, нитки, цукерки, природні матеріали (шишки) та навіть локшину, діти змогли створити справжні витвори мистецтва.


Всі бажаючі зможуть помилуватися виставкою ялинок та взяти участь у святкуванні в Кам'янець-Подільському ще протягом місяця. Саме за цей період в місті відбудуться заходи найрізноманітнішого характеру, покликані розкрити найкращі традиції святкування українського народу від дня Святого Миколая до Водохреща.
Прикметно, що цього року головними героями всіх подій будуть українські козаки, разом з якими відбудеться святкування Різдва, колядування, водіння Маланки та Водохреще.
Новинкою 2015 року стане загальноміський вертеп і святкова коляда "Христос народився – славімо його”, яка відбудеться 8 січня на Майдані Відродження.
"Хочеться, щоб кам’янецька родина дружньо зібралася на другий день Різдва, спільно заспівала колядку і попросила для нашої країни миру та єдності” – зазначила директор Департаменту гуманітарної політики Альона Кузема.

 


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую