ye-logo.v1.2

25 друзів медіа-корпорації «Є» (Частина 1)

Історія 4472

Справжні друзі – це люди перевірені часом, успіхами і поразками.

За 25 років існування медіа-корпорація «Є» набула чимало друзів, з якими співпрацює, товаришує, відпочиває і навіть займається добрими справами. Символічно, що у 25-ту річницю ми обрали саме 25 друзів, хоча маємо їх значно більше.

Павло Гірник, поет, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2009):

«Знайомий з «батьком» медіа-корпорації «Є» Сергієм Іщуком з 1989 року, відколи на Поділлі почав зароджуватись Народний Рух. Брали участь у масових заходах, метою яких була боротьба за державну незалежність, відродження української нації та збереження історії нашого народу. Разом працювали над першою на Хмельниччині незалежною газетою «Пробудження», яка почала виходити у грудні 1989-го. Через кілька років виникла необхідність створення комерційного додатку, який допоміг би втриматись газеті на плаву. Дали йому коротку та влучну назву – «Є». З часом «Пробудження» вичерпало себе, а «Єшка» – пішла власним шляхом…
Радий успіхам газети. Вже більше двох десятків років нас пов’язують прекрасні відносини. А те, що з невеликого рекламного додатку «Є» перетворилась на успішну медіа-корпорацію, – заслуга Сергія Іщука, його організаторських здібностей».

Кузьма Матвіюк, колишній політв'язень, голова громадської організації «Комітет захисту рідної землі»:

«Газета «Є» увійшла в моє життя на початку 90-х. Спочатку здивувала простенька назва видання. Але невдовзі воно стало для мене віддушиною, де я, працюючи в управлінні сільського господарства, міг розміщувати гострі, проблемні матеріали на тему фермерства, паювання. Інші видання на той час друкувати їх боялися, бо хоча тоді Україна вже була незалежною, проте керівні посади обіймали колишні секретарі обкомів та райкомів.
І хоч ті статті були зовсім не у форматі газети «Є», видавець Сергій Іщук розумів їхню соціальну гостроту, тому жодного разу мені не відмовив.
І дуже скоро я зі здивуванням помітив, що, незважаючи на скромну назву, видання стало найпопулярнішим на Хмельниччині».

Галина Аріон, перший редактор «Сімейної газети», редактор обласного радіо ХОДТРК «Поділля-Центр»:

«Ваш знаменний ювілей – а 25-ліття від часу створення незалежної преси на Хмельниччині – подія, справді, непересічна, – це подія, якщо замислитися, кожного з нас, адже об’єктивна, чесна й достовірна інформація, яку «Є!» продукує ось уже кілька десятиліть, життєво необхідна членам дійсно громадянського суспільства, до якого так прагне Україна. Від першого свого числа «Єшка» виокремилася серед офіційної, жорстко регламентованої, заштампованої, та ще й до певного часу цензурованої преси, саме вільним словом, вільною думкою та неудаваною людською й журналістською мужністю – без озирання на високі посади можновладців. Як вона могла тоді народитися? Тільки завдяки людям, для котрих слова «правда» і «честь» завжди асоціювалися з поняттям «справедливість», «професійність» та «об’єктивність». Саме цьому навчала молодих і «зелених» іще початківців ваша Школа журналістики, саме такою стала стратегія ведення новітнього газетного бізнесу: все для читача, все задля його неупередженого інформування. Я могла б говорити ще багато на цю тему, але ж усі ваші читачі та передплатники, а їх тисячі й тисячі, далеко не перший рік бачать усе на власні очі. Тож із величезною повагою вітаю вас, друзі, із тим, що ви – прапороносці незалежної подільської преси. Нехай і надалі ваші пера будуть гострими, очі – всевидячими, а серця – гарячими!».

Дмитро Бойко, директор Хмельницької дирекції державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта»:

«Наша співпраця з газетою почалася від її дня народження. І тепер ми, можна сказати, дружимо колективами. Видання «Є» легко розповсюджувати, адже вони високоякісні. Можна сказати, що сьогодні агітувати за вашу газету не потрібно, вона сама за себе агітує. А це все свідчить про те, що в газеті працює професійний дружний колектив, який розуміє свого читача, знає, що він хоче. Вже із самої назви «Сімейна газета» зрозуміло, що тут кожна людина знайде щось для себе. І це справді так: життєві історії, поради лікарів, юристів, економістів, рецепти смачних страв, розповіді про цікавих людей... Тому бажаю газеті залишатися такою ж цікавою і популярною, завоювати ще більше читачів».

Світлана Кабачинська, заслужений журналіст України, кавалер ордена княгині Ольги:

«Я належу до тих, либонь, небагатьох, хто пам’ятає нинішню ювілярку в сповиточку. Таке було манюнє, худюще, крикливе. Тільки назва багатообіцяюча – «Пробудження». Власне, час народження майбутньої «Єшки» і був пробудженням для України. Скільки в ній народилося тоді таких же голосистих (бо мітингових) газет! А вижило на Хмельниччині лише «Пробудження». Не просто вижило, а виросло у найсоліднішу нині у краї медіа-корпорацію «Є».
Чесно кажучи, вижило не завдяки, а всупереч обставинам, бо вони в Україні чомусь завжди несприятливі для ЗМІ, які не лише за мовою, а й за духом українські. Вижило завдяки відданості своїй справі засновника Сергія Іщука, професіоналізму головного редактора Тетяни Колісниченко, творчій впертості колективу. Завдяки їхньому справжньому патріотизму.
Як на мене, найбільшим досягненням корпорації було видання газети «Є Поділля» – живої, неспокійної, демократичної, яка послідовно відстоювала і втілювала в життя закладені «Пробудженням» принципи чесної журналістики».

Про  друзів, які разом із "Єшкою" будували власний бізнес, розвивалися та досягали успіхів читайте у другій частині підбірки "Друзі медіа-корпорації "Є"
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую