ye-logo.v1.2

Біометричні паспорти оформлятимуть поки лише у Хмельницькому

Суспільство 10535
Дмитра Скрипника
Наразі “міграційники” завершують монтувати та налаштовувати необхідну техніку. Фото: Дмитра Скрипника

Подати документи на звичайний закордонний паспорт, як і раніше, можна у Кам'янці-Подільському, Старокостянтинові, Ярмолинцях, Шепетівці та обласному центрі.

З 13 січня у Хмельницькому Державна міграційна служба розпочне прийом документів для оформлення біометричних паспортів. Наразі "міграційники" завершують монтувати та налаштовувати необхідну техніку.
“Обладнання для зняття відбитків папілярного візерунка пальців наразі знаходиться лише в управлінні Державної міграційної служби на Грушевського, 95. Лише сюди можна буде подавати документи для оформлення біометричного паспорту. Система працюватиме у тестовому режимі, але уже 13 січня прийматимемо перших охочих отримати такий документ”, - запевняє головний спеціаліст по зв'язкам з громадськістю та ЗМІ управління Державної міграційної служби України у Хмельницькій області Лілія Квятковська.
Як пояснюють "міграційники", жителі Хмельниччини зможуть подавати документи на оформлення біометричного паспорту у вівторок, четвер та п'ятницю, проте, у разі необхідності, кількість прийомних днів збільшать.
“Наші працівники навчені і готові працювати з технікою. У перспективі таке обладнання встановлять в інших містах нашої області, але поки лише у Хмельницькому можна буде подати документи на отримання біометричного паспорта”, - пояснює Лілія Квятковська.
Вартість біометричного паспорту коливатиметься від 518 до 1028 гривень. Як повідомив на своїй сторінці у “Facebook” Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, звичайне оформлення цього документу (за 20 днів) у Державній міграційній службі коштуватиме 518,15 гривень, а прискорене (за 7 днів) — 775,3 гривень. Якщо ж ви звернетеся до державного підприємства “Документ”, то доведеться викласти 1028,3 гривні.
А от закордонний паспорт попереднього зразка й надалі оформлятимуть у відділеннях міграційної служби Кам'янця-Подільського, Старокостянтинова, Ярмолинців, Шепетівки і, звісно, Хмельницького.

Сканер для зняття відбитків пальців

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую