ye-logo.v1.2

Вулицями Хмельницького ходив благодійний вертеп

Суспільство 2797
Фото: надане організаторами

Юнаки і дівчата наколядували понад дві тисячі гривень, які використають для ремонту приміщення.

Хмельницький молодіжний клуб розвитку спробував відновити давні українські традиції, організувавши різдвяний вертеп. Добре знані Циган, Козак, Коза, Смерть, Чортик та Ангел завітали в гості до хмельничан, співаючи колядки. Стукали у двері до мешканців житлового масиву “Дивокрай”. Вертеп збирав кошти на ремонт приміщення першого в Україні соціального простору для громадських активістів, а саме на купівлю нової електропроводки. Як запевняють організатори, таким гостям всі були дуже раді, зустрічали тепло і щедро дякували за святковий настрій не лише грішми, а й солодощами.
“Обійшли приблизно 20 будинків, зібравши 2 561 гривню. Гроші використаємо для ремонту приміщення, яке виділила нам міська рада. Насправді, ми не очікували, що наш вертеп так гарно прийматимуть. З нами ходили дівчатка, які дуже гарно співають, тому господарі будинків спочатку думали, що ми з церковного хору. А потім дякували, що не забуваємо традицій, запрошували колядувати і наступного року”, - розповідає організатор вертепу Анна Маковська.
За її словами, барвисті костюми надала обласна філармонія, там же допомогли з репетиціями. Зараз у клубі готуються вітати хмельничан напередодні “старого” Нового року. Щедруватимуть у мікрорайоні Заготзерно, усіх охочих запрошують приєднатися, особливо тих, хто вміє гарно співати та знає святкові пісні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую