ye-logo.v1.2

Екс-гендиректора “Поділля-Центр” оштрафували за корупцію

Суспільство 6927
з архіву
Фото: з архіву

Олена Павлюк не визнала вини та подаватиме апеляцію.

Хмельницький міськрайонний суд оштрафував на 1700 гривень колишнього генерального директора Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії “Поділля-Центр” Олену Павлюк за порушення антикорупційного законодавства.

У п'ятницю, 16 січня, Феміда закінчила розгляд адміністративного провадження щодо Олени Павлюк. На засідання суду прийшла і сама обвинувачена, хоча раніше не з'являлася.
“Частково хворіла. Три місяці тому перенесла важку операцію, а потім протягом року на мене чинився тиск: і політичний, і фізичний, - виправдовувалася Олена Павлюк. - І те, що відбувалося навколо моєї персони, фактично було викладено у моїй заяві на звільнення.”
“Я не запитую у Вас про заяву на звільнення. Я Вас запитую про те, чому Ви не з'являлися на виклики суду? До Вас неодноразово застосовувався привід, який надавався на виконання до міліції”, - обурилася суддя Світлана Дручкова.
“Я боялася за своє життя”, - коротко відповіла обвинувачена.
Адвокат Олени Павлюк спробував довести, що його підзахисна “не ухилялася злісно” від суду та надав пояснення екс-гендиректора: “Справа неодноразово відкладалася по причині моєї неявки до суду. З цього приводу можу пояснити, що з часу складання протоколу, який вважаю незаконним, безпідставним та необґрунтованим, на мене здійснювався тиск з боку невідомих осіб у формі когось. З цього приводу мені телефонували, час від часу біля мого помешкання бачу осіб, які у нецензурній формі мене ображають, принижують, як людину та жінку. Саме ці погрози та образи стосуються щодо складеного відносно мене протоколу. Крім того, із засобів масової інформації мені стало відомо, що у судових засіданнях по розгляду вказаного протоколу присутні особи, громадяни чи представники громадських об'єднань, які не є стороною у справі і агресивно налаштовані відносно мене. Можливо, це ті особи, які мені погрожують. Враховуючи вказані обставини, на даний час побоююся за себе, свій стан, а також моїх рідних та близьких, які теж були свідками тиску та погроз”, - йдеться у заяві Олени Павлюк.
Проте надати суду докази переслідування екс-гендиректор “Поділля-Центр” не змогла.
У ході розгляду справи по суті, Олена Павлюк заперечила свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення — порушенні вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів (стаття 172 (7) Кодексу України про адміністративні правопорушення). Підставою для такого звинувачення стало те, що у часи гендиректорства Олени Павлюк у телерадіокомпанії працювали її матір та донька, і вони регулярно отримували премії. Обвинувачувана повинна була повідомити про конфлікт інтересів Державний комітет телебачення і радіомовлення України, проте цього не зробила.
“На телерадіокомпанії “Поділля-Центр” я працювала 23 роки. Свою доньку привела у трирічному віці. На телерадіокомпанії вона працювала десять років, мама — 14 років. Я генеральним директором була всього лише чотири роки, з них лише півтора року як був застосований закон про корупцію. Раніше це називалося династією, а зараз — корупцією. На роботу я їх не приймала, їх приймав ще Микола Трачук, а неправомірне нарахування не відбувалося тільки через, те, що відповідно до статуту і колективного договору вони отримували премії точнісінько так само, як і всі інші працівники. Безпосереднього підпорядкування у нашій діяльності не було”, - пояснила Олена Павлюк.
Доводів обвинуваченої було замало для Феміди, її визнали винною в адміністративному правопорушенні і з максимального штрафу - 2100 гривень - присудили 1700 гривень.

Коментарі:

Владимир 17.01.2015 19:04

Тримайся, Олена! Ти гідно 23 роки працювала, віддаючи свій талант людям, країні. Прийде час, і більшість з них поразумнішає. Меньшості - не дано цього. ... Ми повині низько впасти, щоб потім боляче підійматися!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую