ye-logo.v1.2

Нардепи пояснили, чому не підписали постанову про відставку генпрокурора Яреми (ОНОВЛЕНО)

Політика 4136

Відповіли поки що троє народних обранців.

Сьогодні, 17 січня, зранку, ми запитали народних депутатів від Хмельниччини: «Чому ви не підписалися під постановою? Чи плануєте це зробити? Якщо «так», то коли? Якщо «ні», то чому?»

Першим відповідь надав Олександр Ксенжук, який пройшов за списками Народного фронту.

«Думаю, це питання часу. Поки що не підписав (постанову про недовіру Генпрокурору – авт.), бо не живу чужим розумом, і нікому не хочу підігравати. Я маю перелік питань до Генеральної прокуратури, на які хотів би отримати відповідь. А можливо йому (Віталію Яремі, генеральному прокурору – авт.) хтось дає певні вказівки бездіяти. Потрібно докопатися до суті», – пояснив відсутність свого підпису під постановою Олександр Степанович.

Його колега із депутатської групи «Воля народу» Сергій Лабазюк киває на Президента.

«До мене особисто ніхто не звертався у Верховній Раді з пропозицією підписатися за відставку Генпрокурора. Це перше. Друге, я вважаю, що рішення щодо відставки Генпрокурора має приймати Президент країни. Це його компетенція та відповідальність», – написав Сергій Петрович.

А ось представник Блоку Петра Порошенка Роман Мацола каже, що, хоч до нього ніхто не звертався з пропозицією підписати постанову, він готовий це зробити.

«Ініціатори відставки Генерального прокурора України до мене не зверталися. Якщо мені запропонують це зробити, я поставлю підпис, оскільки в мене є багато питань до роботи прокуратури», – відповів Роман Мацола.

(ОНОВЛЕНО)

Ще один представник Президентського блоку Андрій Шинькович вважає, що вимога відставки генерального прокурора - це питання політичне.

«Я ініціюю проведення повноцінної дискусії всередині фракції БПП з кадрових питань. Втім, з проектом постанови про недовіру генпрокурору до мене не підходили. В даний момент я не прийняв рішення щодо підтримки цієї постанови. В понеділок поїду на свій 189 округ і проведу ряд зустрічей з приводу ситуації навколо генпрокурора. Вважаю, що це питання має політичний характер. Будь-яке «розкачування» ситуації в країні, в якій фактично відбувається війна – це своєрідна провокація. Я взагалі проти радикальних підходів. Наслідками сьогоднішньої ситуації в Україні і є бездумний радикалізм. Народні депутати мають перш за все писати і приймати такі закони, щоб мінімізувати корупцію і хабарництво починаючи з самих верхніх владних щаблів. А кадрові питання Президента треба залишити Петру Олексійовичу», – відповів Андрій Шинькович.

Нагадаємо, парламентський комітет з питань протидії корупції визнав незадовільною роботу Генпрокуратури, а комітет з питань протидії та боротьби з корупцією почав збір підписів під постановою про недовіру генпрокурору. Для розгляду питання відставки генпрокурора необхідно зібрати 150 голосів депутатів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую