ye-logo.v1.2

Депутати просять Яценюка взяти "Межибіж" під особистий контроль (ДОКУМЕНТ)

Історія 4587
Фото: prostir.museum/ua

До Прем'єр-міністра звернулися члени Комітету Верховної ради України з питань культури і духовності.

Народні депутати України Ірина Подоляк, Марія Матіос, Віктор Єленський, Сергій Тарута і Микола Княжицький  вернулися з депутатським запитом до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням взяти вирішення проблеми "Межибожа" під свій особистий контроль та у визначений чинним законодавством термін повідомити громадськість про вжиті заходи щодо збереження предмету охорони пам’ятки культурної спадщини XVI ст. Про це повідомляє Музейний простір.

"Усвідомлюючи, що фінансова ситуація в державі не дозволяє говорити про реставрацію чи консервацію пам`ятки 2015 року, просимо Вас доручити виконавчим органам державної влади терміново здійснити протиаварійні роботи, щоб унеможливити подальший обвал стін палацу", - йдеться у документі.

Нагадаємо, що 23 грудня 2014 року в Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж» впала вся бічна стіна палацу – пам’ятки архітектури XVI століття. В гостро-аварійному стані перебуває частина (5-7 метрів) передньої стіни палацу, яка також може в будь-який момент обвалитися.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую