ye-logo.v1.2

Перед розглядом касації по Червонюку зненацька захворів суддя

Суспільство 2725
Фото: liga.net

Феміда вирішила перенести судове засідання на 3 березня.

У вівторок, 20 січня, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ повинен був розглянути касаційні скарги у справі Дмитра Червонюка. Проте судове засідання перенесли.

“Судова колегія у судове засідання не з’явилася, а лише прийшов судовий розпорядник і повідомив, що судовий розгляд сьогодні не відбудеться, - розповідає Богдан Крушельницький. - Послалися на те, що захворів суддя Юрій Фурик, який сам родом із Хмельницького, хоча він не є суддею-доповідачем. Ми з'явилися до суду, батько прилетів з Іспанії, де працює, а нас навіть не попередили заздалегід.”

“У відповідності до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, у разі неможливості виконання суддею, який входить до складу колегії суддів, обов'язків судді (тимчасова непрацездатність, відрядження, відпустка тощо), який не є головуючим суддею (суддею-доповідачем) у справі, повторний автоматичний розподіл судових справ не здійснюється. Заміна відсутнього судді, який входить до складу колегії суддів, здійснюється відповідно до встановлених засад формування складу колегій суддів, - пояснює брат загиблого Олега Крушельницького. - У даному разі, суддя, який є членом такої судової колегії і який захворів, є тимчасово непрацездатним. Його повинні були замінити на іншого суддю, відповідно до розпорядження голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ.”

Як результат, судове слухання відтермінували до 3 березня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую