ye-logo.v1.2

Кошти на Меджибізький палац депутати таки виділили

Суспільство 2149
Фото: Дмитра СКРИПНИКА

380 тисяч гривень, необхідні на створення проектно-кошторисної документації, візьмуть з резервного фонду.

Обговорюючи проблеми заповідника «Межибіж» на позачерговій 29-ій сесії обласної ради, депутати розглядали різні варіанти та можливості віднайти необхідні кошти. Спочатку Іван Гладуняк запропонував використати для виготовлення документації 335 тисяч гривень, «зекономлені» за рахунок скасування позачергових виборів у Старокостянтинові. Його підтримав Віталій Олуйко, додавши, що гроші, яких не вистачає, можна взяти з резервного фонду.

Проти такого рішення виступив Олег Хавронюк, відзначивши, що «проблема у Меджибожі дійсно існує, але вона потребує значно більших коштів, і до неї слід підійти більш фахово». Натомість Олег Володимирович запропонував пустити ці гроші на вирішення проблеми з підвезенням хворих, які потребують гемодіалізу, мешкають у різних районах і не мають достатньо фінансів на те, щоб самостійно діставатися лікарських закладів.

Дискусія на тему, що важливіше – реставрація замку чи хворі – точилася довго і гаряче. Зрештою, коли тут же, на сесії, озвучили цифру у майже п'ять мільйонів гривень (щоб довозити 200 хворих з усієї області до лікарень), стало зрозуміло, що 335 тисяч — крапля у морі.

І лише після того, як була озвучена інформація, що у Кабміні готові виділити близько семи мільйонів гривень на реставрацію заповідника, депутати 56 голосами прийняли рішення про виділення з резервного фонду 380 тисяч на проектно-кошторисну документацію.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую