ye-logo.v1.2

Тренер “Новатора”: “Про Суперлігу ще зарано говорити”

Спорт 2275
fvu.in.ua
Роман Ковальчук: “Інфраструктурний рівень не дозволяє нам говорити про підвищення у класі”. Фото: fvu.in.ua

Головний тренер “Новатора” Роман Ковальчук розповів про подальші перспективи хмельницької волейбольної команди.

Після трьох турів у Вищій волейбольній лізі України хмельницький “Новатор” очолив групу “А”. “Новаторці” успішно провели передостанній тур, який пройшов у Хмельницькому, та святкували три перемоги. Найбільше “ускладнили життя” хмельничанам команди “Барком-Кажани-2” зі Львова.
- У матчі із львів'янами хлопці зарано повірили у перемогу, - пояснює головний тренер хмельницького “Новатора” Роман Комальчук. - “Барком-Кажани-2” є фарм-клубом команди Суперліги. Їхні хлопці мають сильний тренувальний процес. Фізично вони знаходяться у кращих кондиціях, аніж наші виконавці. Нам було важко. “Барком” увімкнув додаткові оберти, а у нас команда — немолода, до того ж, третій ігровий день. Я намагався шукати оптимальний варіант, тасував склад і ми таки змогли гарно виступити проти львів'ян.
- Що стало переломним у четвертій партії, коли програвали більше чотирьох м'ячів?
- Командна гра. Гравці виконали настанови і зіграла команда, а не кожний окремо взятий. Також без фарту не обійшлося. Програвали 10:15 і капітан команди Михайло Главчук тричі поспіль здобув очки з подачі. А далі хлопці проявили свою майстерність, адже наша команда досвідченіша за суперника. Думаю, досвід зіграв вирішальну роль.
- Чи задоволені грою своїх підопічних у третьому турі?
- Я задоволений результатом, але, як у тренера, у мене є претензії до гравців. Є над чим працювати, зокрема перед останнім туром потрібно підвищити фізичні кондиції хлопців, адже, попри те, що ми очолили групу “А”, все вирішуватиметься у Вінниці.
- Які загалом у команди завдання на сезон?
- Перед початком сезону завдання були лише аматорські — спробувати себе у Вищій лізі. Але ми зрозуміли, що можемо на рівних боротися зі своїми суперниками і тепер завданням я бачу потрапляння до “Фіналу чотирьох”. Є попередні домовленості з керівництвом заводу “Новатора”. Тепер від нас хочуть побачити вищих результатів. На жаль, інфраструктурний рівень не дозволяє нам говорити про підвищення у класі. Про це ще зарано говорити. Тому я, як тренер, хочу, щоб ми потрапили до “Фіналу чотирьох”, а, готуючись до цієї стадії турніру, ми вже остаточно визначимося із остаточними завданнями.
- На скільки серйозні суперники у групі “Б”?
- Волейбол у Східній Україні більш популярний та розвинений, ніж у нас. Там групу очолює дніпропетровський “Дніпро”, який свого часу виступав у Суперлізі. Дніпропетровці мають тривалу волейбольну традицію, але через стан у країні, вони були змушені грати у нижчому дивізіоні, хоча у цьогорічному розіграші кубка України “Дніпро” пробився до фінальної четвірки і виборов бронзові нагороди. Це говорить про їхній серйозний рівень. “Дніпро” за підбором виконавців уже готовий грати у Суперлізі. Другу сходинку тут посідає фарм-клуб суперлігового “Локомотиву” - харківський “Локо-Експрес”. Відповідно, у цій команді зібрана потенційна молодь, яка згодом поповнить склад “Локомотива”. Там дуже перспективні хлопці.
- У “Новатора” також хороші волейбольні традиції. Чи варто надіятися, що у разі перемоги у “Фіналі чотирьох”, Хмельницький знову побачить Суперлігу?
- Ми можемо на це надіятися, але нам потрібно об'єктивно оцінювати стан справ. Крім амбіцій виконавців, тренерського штабу та керівництва, потрібно враховувати наші можливості. Гравці, які виступають за “Новатор”, паралельно ще працюють у силових структурах. До складу команди входять працівники Державної прикордонної служби, МВС, СБУ, податкової міліції. Вони виконують основні обов'язки за посадою, а у вільний час займаються своїм хобі — волейболом. Зрозуміло, що перемога у “Фіналі чотирьох” підвищить їхній авторитет, але є й об'єктивні причини, які ускладнять виконати нам це завдання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую