ye-logo.v1.2

На Деражнянщині виготовили 600 упаковок сухих борщів для земляків-учасників АТО

Суспільство 2912
derazhnia-rda.gov.ua, slovovolyni.com
Фото: derazhnia-rda.gov.ua, slovovolyni.com

Волонтери запевняють, однієї порції страви вистачить на 15-20 бійців.

У Деражнянському районі активно підтримують захисників. Майже щотижня місцеві волонтери відправляють на Схід України найрізноманітніші речі: військове спорядження, генератори, автозапчастини, продукти харчування, медичні аптечки, бронежилети, каски, тепловізори. Волонтерські загони шкіл проводять флешмоби, організовують ярмарки, сприяють збору коштів, формують іменні посилки.
Як повідомляють у прес-службі Деражнянської РДА, велику увагу небайдужі мешканці району приділяють забезпеченню солдатів продуктами. Уже виготовили 600 упаковок сухих борщів.
“Сухі борщі – унікальна можливість для українських військових покуштувати домашнє там, на війні. В упаковки фасували висушені порізані овочі. Аби приготувати борщ, бійцям потрібно лише залити вміст пакета десятьма літрами води. За 10 хвилин кип’ятіння хлопці отримають справжній борщ, не гірший за домашній”, - йдеться в повідомленні.
До складу одного пакетика із борщем входить: буряк, картопля, цибуля, морква, капуста, часник, томатна паста і спеції. Завважки один пакетик – 400 грам. Як запевняють волонтери, однієї порції борщу вистачить на 15-20 бійців.
Зосереджують активісти увагу на співпраці з кожним солдатом Деражнянщини, щоб допомагати дійсно тим, що потрібне. Днями з Деражні відправили гуманітарний вантаж до села Піски Донецької області. Наступного тижня планують передати допомогу вже на Луганщину.

Ірина Голотова,

студентка 2 курсу Національного університету Острозької академії.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую