ye-logo.v1.2

У Хмельницькому зареєстровано 618 сімей переселенців зі Сходу і Криму

Суспільство 2331
Фото: b24.te.ua

Головні їхні проблеми “у гостях” — це житло і робота.

Тимчасове житло і відсутність роботи – це найгостріші проблеми, з якими стикаються переселенці з Криму та Сходу у Хмельницькому. Вирішити їх намагається місцева влада і соціальні служби.
“Усього в Хмельницькому нині проживає 1190 тимчасово переселених осіб зі Сходу України і Криму, це 618 сімей. Усі вони обліковані і отримують матеріальну допомогу від держави, - говорить заступник Хмельницького міського голови Григорій Давиденко. - Ці люди звертаються до Центру зайнятості і Пенсійного фонду. Зрозуміло, що усіх працевлаштувати ми не можемо, але нині роботу отримали вже 39 переселенців, 89 осіб мають статус безробітного, трьох відправили на навчання. Проте до Центру зайнятості зверталися не всі, лише 197 осіб. Ще 537 пенсіонерів, які тимчасово переселилися до нас із східних областей, зараз отримують пенсію”.
Як пояснює заступник мера, у Хмельницький здебільшого приїхали переселенці, які звідси родом, мають тут родичів чи друзів, у яких і оселилися. Якщо звертаються до місцевої влади, то просять забезпечити квартирою. Це сьогодні досить проблематично, хоча є можливість надати ліжко-місце одиноким переселенцям у комунальному гуртожитку.
“У гуртожитку ЖКК "Будівельник" ліжко-місце вже отримали 57 переселенців, ще 15 сімей проживають в окремих кімнатах”, - розповідає Григорій Давиденко.
За його словами, діти зі Сходу без проблем навчаються у місцевих навчальних закладах, а дошкільнят без черги беруть у садки. І хоч серед вимушених переселенців, які виїжджають з Донбасу, можуть бути і кримінальні елементи, виконувач обов’язків міського голови Костянтин Чернилевський запевняє, що хмельничанам хвилюватися не варто.
“Нині посилено іде патрулювання міста і ще жодного злочину з переселенцями не зафіксовано, але ми розуміємо, сюди їдуть різні люди”, - каже Костянтин Чернилевський.
Як повідомляє посадовець, жодних скарг від переселенців не надходило, міська влада намагається забезпечити їх усім необхідним.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую