ye-logo.v1.2

Маленькі артисти зі всієї Хмельниччини взяли участь у фесті «Колядкові переспіви»

Культура 2231
http://excl.com.ua/
Фото: http://excl.com.ua/

Окрім щедрувань та колядок, можна було взяти участь у майстер-класах та відвідати виставку народних умільців.

На фольклорному фестивалі «Колядкові переспіви» маленькі артисти зі всієї області довели – національна культура України з кожним днем збагачується і квітне. Дитячий фольклорний гурт «Родовід» завітав до Хмельницького з Антонін, Красилівського району. Юні митці займаються народним співом, зокрема відтворенням календарно-обрядових пісень та вивченням історії на їх основі. Часто беруть участь у районних, обласних та навіть Всеукраїнських фестивалях.
Разом із ними демонстрували свій талан ще дванадцять талановитих колективів із усієї області.
Мета фестивалю – пізнання та популяризація різдвяних традицій усіх куточків України. Цьогорічний фестиваль заохочує учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів. Як запевняють організатори, такий захід започаткували ще 15 років тому. З року в рік він відбувався у філармонії за участю дорослих колективів. Цьогоріч вперше зібрали юних, але не в останнє. Адже планується й надалі відроджувати національну культуру українців.
Окрім щедрувань та колядів, на фесті вражали старовинним українським пересувним театром, майстер-класами та виставкою народних умільців.  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую