ye-logo.v1.2

У Національній академії Державної прикордонної служби достроково святкуватимуть випуск

Суспільство 4409
nadpsu.edu.ua/
Фото: nadpsu.edu.ua/

Через складну суспільно-політичну ситуацію в країні заклад функціонує у режимі інтенсивної підготовки прикордонників.

У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького вперше провели загальноакадемічну вечірню перевірку. Близько 80% персоналу вишу неодноразово залучалось і продовжує залучатись до виконання бойового завдання на Східному та Південному напрямках державного кордону. Сучасна ситуація в країні вносить корективи у навчальний процес підготовки офіцера-прикордонника.
«Національна академія сьогодні функціонує в режимі інтенсивної підготовки курсантів, випускників. На 1 березня запланований достроковий випуск 4 курсу, 3-й курс також проходить програму інтенсивної підготовки. Для 1-го і 2-го курсу посилили військову складову в межах правоохоронної функції прикордонного відомства», - зазначив т.в.о ректора Національної академії Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького полковник Олег Шинкарук.
Він також наголосив, що в академії діють курси підвищення кваліфікації вузькопрофільних фахівців. Це екіпажі БТР, стрілки-зенітники, оператори ПЗРК і спеціалісти з розмінування. За словами полковника, заняття проводяться із бойовими стрільбами, акцент роблять на отриманні знань і формуванні практичних навичок.
Нагадаємо, з 27 вересня по теперішній час оперативно-бойова прикордонна комендатура виконує завдання у Східному регіональному управлінні.
Як раніше повідомляла «Газета Є», у 2014 році бойовики відібрали життя у восьми хмельницьких прикордонників.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую