ye-logo.v1.2

На Хмельниччині готові до використання 844 захисні споруди

Суспільство 3640
Начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк прозвітував про стан захисних споруд.
Начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк прозвітував про стан захисних споруд.. Фото: Дмитра Скрипника

При надзвичайних ситуаціях люди повинні ховатися у підвалах житлових будинків.

На Хмельниччині є 146 сховищ і 938 споруд, які перебувають на обліку. Станом на 1 лютого, 844 захисні споруди готові до використання за призначенням. Про це повідомив начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк.
“В області проведена успішна технічна інвентаризація 729 захисних споруд, що становить 67% загальної кількості, решту ми хотіли списати, але ці споруди знаходяться в приватизованих житлових будинках, і оскільки ховатися там більше немає куди, вирішили також провести їхню інвентаризацію”, - сказав Євген Данилюк.
За його словами, основне місце, де можуть ховатися мешканці, – це підвальні приміщення. Що стосується захисних споруд, то вони включають у себе протирадіаційні сховища і потенційні укриття, та передбачені для тих, хто залишається працювати в особливий період.
“До нас телефонують і питають, де ховатися. Це неправильне бачення справи. Захисні споруди готувалися лише для підприємств, які будуть працювати під час військового часу, - пояснив Євген Данилюк. - Немає в нас, і не було такого, щоб укривати в них населення. Населення укривалося в простих захисних спорудах — у підвалах під житловими будинками.”
За його словами, в багатьох підвальних приміщеннях неможливо облаштувати укриття, оскільки мешканці використовують їх як складське приміщення. В такому разі, лише разом із ЖЕКами громада зможе облаштувати там місце для захисту. Влада ж має забезпечити укриття для лікарень, шкіл і садочків тощо.
“Тема захисних споруд зараз звучить у іншому форматі, ніж ми звикли. У попередні роки не було такої проблеми, яка є зараз. 26 січня з’явилось розпорядження Кабміну про проведення перевірки стану захисних споруд. Уже в лютому-березні ми з’ясуємо їх реальний стан, а не рівень інвентаризації на папері. Вже затверджено графік перевірок, і ми зробимо все, щоб вони були не формальні, а реальні”, - підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую