ye-logo.v1.2

Зимові візерунки від «Подолянчика»

Культура 3822
Фото: Дмитра Скрипника

27 січня у Хмельницькому палаці творчості дітей та юнацтва відбулося закриття 26 Всеукраїнського фестивалю дитячого хореографічного мистецтва «Зимові візерунки» пам’яті Юрія Гурєєва.

Фестиваль присвячений Дню соборності України. Цього року показати свою майстерність до Хмельницького приїхали зразковий аматорський ансамбль народного танцю «Вербонька» (Рівненська обл.) та зразкова хореографічна студія «Весняночка» (м. Запоріжжя), що разом із нашим рідним «Подолянчиком» створили концертну програму до закриття фестивалю.
Своїми композиціями діти підкреслили відданість рідній культурі та єдність українців як нації, бо, незважаючи на те, що приїхали з різних регіонів України, учасники дійства продемонстрували подекуди забуті, втрачені в рукописах віків звичаї, національні костюми та звуки народних інструментів, що лунали зі сцени, наче сурми звитяги, закликаючи: «Від сизого Донбасу до Карпат, від Чорномор’я до лісистого Полісся, хай запанує в цій країні лад – єднаймося, народе український!»
За словами заступника в. о. міського голови Григорія Давиденка: «Незважаючи на ті скрутні часи, що переживає сьогодні наша держава, такі свята, які нас об’єднують, все одно повинні відбуватися, щоб дати ворогу відчути, що ми – сильна, єдина, соборна незалежна Україна!»
Довідка: Фестиваль «Зимові візерунки» був заснований 1987 року колективом народного танцю «Подолянчик» та його керівником Заслуженим вчителем України Юрієм Гурєєвим. За роки проведення у ньому взяли участь 33 хореографічних колективи з різних куточків України.

Ірина Голотова,

студентка 2 курсу Національного університету Острозької академії. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую