ye-logo.v1.2

Українці відпочивають майже 40 відсотків часу

Суспільство 1888

Минулого року, із 365 днів 104 припали на вихідні (суботи та неділі).

Крім того, десять днів у році - це офіційні свята, які є неробочими днями: Новий рік, Різдво, 8 березня, Великдень, 1 і 2 травня, День Перемоги, Трійця, День Конституції і День Незалежності. Ну і врешті, Кодекс законів про працю (КзпП) гарантує найманим працівникам 24 дні щорічної оплачуваної відпустки. Таким чином, 138 днів у році, що складає 38 відсотків, населення відпочиває.
Та співвідношення робочого часу та вихідних днів – тема актуальна не лише для країн пострадянського простору, але й Європи, на яку ми взяли політичний курс.
До прикладу, спільна директива, підписана країнами-членами ЄС встановлює граничні норми: робочий тиждень, що не перевищує 48 годин, і щорічна оплачувана відпустка тривалістю не менше 20 днів.
Згідно з дослідженням аналітиків Інформаційної кампанії «Сильніші разом!», з країн ЄС лідерами за кількістю годин, відпрацьованих середньостатистичним працівником у 2013 році, є Греція, Польща та Угорщина. Список продовжують країни Центральної та Східної Європи, а також жертви кризи 2008 р - Ірландія, Італія, Португалія. Тим часом дві найбільш розвинуті країни ЄС - Нідерланди та Німеччина - займають, відповідно, останнє і передостаннє місця. У «ледачій» частині списку також Норвегія, Данія, Франція, Словенія (найбільш успішна країна з європейських «новачків»), Бельгія, Швейцарія.
У Нідерландах, до прикладу, відпустка не перевищує 20 днів, а святкових та неробочих днів, як і в Україні – 10. Але на практиці тамтешні наймані працівники трудяться в середньому лише 31 годину на тиждень. Це найнижчий показник в ЄС! А фактична тривалість оплачуваної щорічної відпустки становить в середньому шість тижнів
У Британії, зі збільшенням стажу тривалість відпустки пропорційно збільшується і може досягати 38 днів, рахуючи 8 святкових днів. Найвідомішим прикладом скороченою робочого тижня сьогодні є Франція з нормованою 35-годинним робочим тижнем. В Іспанії конкретний набір святкових днів у кожному автономному регіоні свій, але загальна їх кількість не перевищує 14 днів.
Якщо ж орієнтуватися на наших сусідів, то у Польщі, до прикладу, мінімальна тривалість відпустки не вище загальноєвропейського мінімуму. Але «поділити» відпустку по кілька днів на рік можна лише за бажанням самого працівника, та й то за умови, що одна з частин відпусток триватиме не менше 14 днів. Офіційна мета відпустки - відновлення сил працівника; тому якщо він не може «приступити до відпочинку» через хворобу, відпустку йому повинні перенести на інший час. Працівники з 10-ти літнім стажем роботи мають до відпустки ще шість днів.
Ще одна країна-сусід Словаччина має аж 15 офіційних свят плюс щорічну відпустку на 4 тижні. Тривалість відпустки, як і в Польщі, залежить від стажу, тому за фактом всі громадяни у віці 33 роки і старші, мають право вже на п'ятитижневих відпустку.
Отже кількість свят в Україні загалом є середньоєвропейською, як і практика переносу святкових днів, що припали на вихідні, а проблема великої кількості вихідних є радше перебільшенням, ніж правилом. На роботу підприємств та економіку в цілому, за словами керівника фірми, яка займається міжнародними перевезеннями Богдана Міхняка, впливає не так кількість вихідних, як неефективне використання робочого часу.
"Ми на фірмі встановлюємо свої графіки роботи на свтякові та вихідні дні. Святкуємо Новий рік, Різдво, Пасху і День Незалежності. Всі ж решту свят беремо до уваги, але не оголошуємо вихідний", – пояснює Богдан Міхняк.
Та це, за його словами, лише частково вирішує робочі потреби. Адже, якщо, до прикладу, державні установи, такі як митниця чи банки не працюють, то робота приватних структур теж частково блокується.
"Проблема більше не у вихідних, а в неефективному використанні робочого часу, – переконує Богдан Григорович. – Це стосується як приватних так і державних структур. Ефективність роботи залежить від системи. До прикладу митниця, державна структура: замитнення автомобіля у Європі займає 15-20 хвилин, а в нас, в Україні – добу. В результаті, ефективність роботи приватної фірми, яка в нашому випадку займається перевезеннями, напряму залежить від ефективності роботи державної структури".

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую