ye-logo.v1.2

"Хмельницькгаз" скаржиться, що хмельничани економлять природний газ

Економіка 3101
Фото: ua-ekonomist.com

Хмельничани менше споживають, а "Хмельницькгаз", менше транспортує і, відповідно, менше заробляє.

Прес-служба ПАТ "Хмельницькгаз" повідомила, що обсяги транспортування блакитного палива на Хмельниччині за 2014 рік впали на 10%. У 2014 році ПАТ «Хмельницькгаз» протранспортувало 802,3 млн.куб.м природного газу, що на 93,04 млн.куб.м або на 10,4 % менше в порівнянні з 2013 роком. Як результат – компанія недоотримала 33,5 млн. грн.

Зменшення споживання енергоносія в області спричинило, відповідно, і скорочення об’ємів транспортування ПАТ «Хмельницькгаз». Так, за 2014 рік теплопостачальні підприємства використали газу менше на 24 млн.куб.м або на 13,5%, бюджетна сфера – на 5,8 млн.куб.м або на 21%, промисловість – на 5,1 млн.куб.м або на 3%, а побутові споживачі – на 55,9 млн.куб.м або на 10,8%.

"Падіння обсягів споживання, відтак і транспортування природного газу... негативно позначилися на фінансово-економічному стані компанії", - повідомляє прес-служба установи.

За даними "Хмельницькгазу" така економія спричиняє недоотримання коштів, що змусило підприємство значно зменшити витрати на придбання спецавтотранспорту та спецінструменту, приладів комплексного приладового обстеження, встановлення засобів телеметрії на газорозподільчих пунктах та ін.

«Ми планували минулого року (...) капітально відремонтувати понад 14 км газопроводів, однак, відремонтовано лише 11 км. Із запланованих для встановлення 24 вузлів обліку – не встановили жодного. В результаті недоотримання компанією коштів, замість проведення капремонту 26 спецавтомобілів, - відремонтовано 10», - акцентує головний інженер ПАТ «Хмельницькгаз» Олександр Лоб.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую