ye-logo.v1.2

На Хмельниччині батьки позбавили трьох своїх дітей права на житло, аби приватизувати кімнати у гуртожитку

Суспільство 2160
Фото: mykirov.com

На порушення житлових прав трьох неповнолітніх дівчаток, одна з яких – інвалід, відреагувала прокуратура.

У Нетішині подружжя позбавило своїх дітей участі в приватизації житла, що призвело до порушення їх законних прав. Як встановила прокуратура, батьки разом із цими дітьми на підставі ордеру проживали у двох кімнатах малосімейного гуртожитку.
“Без дозволу органу опіки і піклування, батьки зняли трьох неповнолітніх дітей, одна з яких – інвалід, з реєстрації за місцем проживання. Натомість, за фіктивним договором найму житла, зареєстрували їх у квартирі родичів батька, хоча дівчатка фактично продовжували мешкати в гуртожитку, - повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області. - Одразу ж після цього батько оформив за собою право власності на зазначені кімнати, оціночна вартість яких становить понад 300 тисяч гривень, та розлучився з дружиною.
Ставши на захист інтересів дітей, прокуратура Нетішина пред’явила до суду позов про визнання недійсним договору найму жилого приміщення, скасування рішення щодо передачі у власність житла, визнання незаконним свідоцтва про право власності на житло, а також про визнання права за дітьми на проживання і приватизацію житла.
За заявою прокуратури, судом накладено арешт на приватизоване майно із забороною його відчуження.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую