ye-logo.v1.2

Оновлений «УДАР» поставив «діагноз» проблемам, «намалював» чіткий план дій і оголосив вимоги до «своїх»

Політика 4845
Ігор Шевага: Треба працювати, а не ділити посади
Ігор Шевага: Треба працювати, а не ділити посади. Фото: автора

Нові обличчя, реальні плани роботи і категоричне «ні! договорнякам» – основні тези зборів Хмельницької обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка».

Робочі збори були гарячими і відкритими для преси. За словами голови обласного осередку Василя Міракіна, відтепер партія постійно працюватиме прозоро: для мешканців області, виборців, прихильників партії та преси.
«Звикайте до відкритості, до того, що ми працюватимемо під прицілами відео та фотокамер. Нам немає чого приховувати від людей, бо для них працюємо», – попередив партійців Василь Міракін.

Діагноз ситуації

Партійці не соромилися. Висловлювали керівництву все: конструктивну критику, аналіз минулих помилок, незадоволення методами роботи попередників і навіть озвучували категоричні заяви.

Кажуть, заради успішної розбудови міцних та дієвих партійних осередків на місцях, потрібно зараз, на початку роботи оновленої партії, поставити «правильний діагноз» ситуації, виправити помилки і з новими людьми, яких останнім часом долучилося до партії чимало, успішно працювати.

Відсутність чіткого розуміння, що ж має робити партія, та домовленості з владою, до прикладу, заважали змінити ситуацію у Кам’янці-Подільському. Так стверджує заступник голови Кам’янець-Подільської міської організації «УДАР» Мирослав Мошак.

«В нас не було чіткого розуміння, як працювати. Коли ми запитували, як співпрацювати з міською владою, як проявляти партійну ініціативу і так далі, нам казали: "Там у вас є Сімашкевич (міський голова Кам’янця-Подільського – авт.), з ним працюйте. Якщо хочеш стати заступником, то ми можемо в цьому допомогти". Не було розуміння, що повинна партія робити. Були лиш кулуарні домовленості з противниками. Бо співпрацювати з ними, означає змиритися і нічого не змінювати. А я вважаю, що влада має оновитися і це зроблять, я сподіваюся, люди, які працювали проти Януковича».

Комунікація і відкритість

Щодо розбудови партійних осередків, Мирослав Мошак окреслив три потреби: фінансування, людські ресурси і засоби масової інформації. Вони, мовляв, у місті всі куплені і висвітлюють ситуацію «дуже однобоко».

На відсутність кадрових змін вказав партійцям ще один представник із Кам’янця-Подільського – Ігор Шевага.

«Нам дуже важко було працювати раніше, бо система, яка тоді діяла, працювала нагло і безпардонно. Але! Вона така ж і залишилася! Ті самі люди залишилися і в міліції, і в прокуратурі. При тому, що ми мали «свого губернатора Пруса», але не могли призначити голів районів! Ще тоді, коли його представляли, я привселюдно сказав: якщо не буде кадрових змін – ви не доживете на цій посаді до осені. Всі плескали. А результат який?» – обурився Ігор Шевага.

Він закликав однопартійців не «ділити посади», а об’єднуватися, щоб змінювати життя навколо себе.

«Я пишаюся, що у нас молоді люди очолюють партію. Бо вони мужньо витримали удари, які їм нанесли останнім часом ті пристосуванці, що були в партії. Ми повинні згуртуватися, а не ділити посади. Потрібно розробити програми і втілювати їх в життя. А керуватися потрібно професіоналізмом, принциповістю та патріотичністю. Виживуть цього року лише самодостатні люди, а ми створимо ту базу, яка працюватиме задля майбутнього», – зазначив Ігор Васильович.

Бізнес і команда

Один із акцентів роботи партії, за словами головного УДАРівця Хмельниччини – підтримка малого та середнього бізнесу. За його словами, бізнес повинен працювати нормально, бо він – основа наповнення бюджету.

«Ми повинні створювати умови для розвитку малого та середнього бізнесу. Тому дуже важливо, щоб ви подавали інформацію про те, який бізнес може розвиватися на місцях і якими законопроектами у Верховній раді можна його простимулювати», – зауважив Василь Васильович. 


На важливості сильної команди наголосив і представник центрального виконавчого комітету партії Іван Добровольський. Він зазначив, що «УДАР» несе в собі демократичні цінності, а це дуже важливо, бо демократія і дипломатія переможуть все.


«Ніхто не може бути сильнішим від згуртованої команди однодумців. Коли я бачу таку команду, відчуваю силу нашої партії. Наша партія зараз переживає етап перезавантаження. Це дозволяє нам врахувати всі помилки і розраховувати на те, що ми побудуємо партію європейського зразка на національному рівні. За нами немає фінансистів-олігархів, тому вона не стане ручною. На вашу обласну організацію ми покладаємо великі надії, бо у вас потужна команда», – зазначив Іван Добровольський.

Марія РОСЕЦЬКА.
Фото автора.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую