ye-logo.v1.2

У майора з Шепетівки у зоні АТО вкрали пістолет

Суспільство 3300
Фото: shooting-ua.com

Військовий відлучився до вбиральні, а коли повернувся — зброя зникла.

Новоайдарівський районний суд Луганської області приговорив мобілізованого майора з Шепетівки до двох років ув'язнення за втрачені 9-міліметровий пістолет Макарова та вісім набоїв до нього. Разом з тим, Феміда порахувала, що засуджений може виправитися і поза межами тюрми, а тому звільнила військового від відбування покарання та встановила йому випробувальний термін в один рік.
Шепетівчанин був мобілізований до армії Ізяславським районним військовим комісаріатом 20 червня 2014 року. Спершу його взяли на посаду командира другої навчальної автомобільної роти 26-ї бердичівської артилерійської бригади, але в листопаді перевели до 12-го інженерного полку у Новгород-Волинський на посаду заступника командира третьої інженерно-будівельної роти. Того ж місяця майора відрядили у зону проведення антитерористичної операції - у село Колядівка Новоайдарівського району Луганської області, де на той час базувався один із підрозділів Збройних Сил України. Саме там у подолянина і вкрали пістолет Макарова з набоями.
Як йдеться у матеріалах справи, 8 грудня 2014 року близько 21-ї години майор поклав пістолет з набоями під подушку свого ліжка у спальному приміщенні, де розмістили військового. Шепетівчанин неодноразово виходив до вбиральні, але зброю з собою не брав. Вранці ж наступного дня подолянин пістолета уже не знайшов.
Військового з Шепетівки звинуватили у злочинній самовпевненості, легковажності та несумлінному ставленні до виконання службових обов'язків і відкрили кримінальне провадження за частиною другою статті 413 — втрата військового майна вчинене в бойовій обстановці. Такий злочин карається ув'язненням терміном від двох до п'яти років. Шепетівчанину “дали” два роки позбавлення волі, але звільнили від тюрми, призначивши випробувальний термін в один рік.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую