ye-logo.v1.2

Командир “Донбасу”: Хмельницька область захищена системами протиповітряної оборони лише на 30%

Суспільство 2501
Лише 30% території Хмельницької області захищена системами ППО.
Лише 30% території Хмельницької області захищена системами ППО.. Фото: unian.ua

Загалом ППО покриває лише частково Донецьку, Луганську та Хмельницьку області. Решта України відкрита для ворога.

Народний депутат України та командир батальйону “Донбас” на власній сторінці у соціальній мережі “Facebook” заявив, що лише три області нашої держави захищають системи протиповітряної оборони, але лише на 30%.
“Чому Україна не прикрита системою ППО від атак з повітря? Тому що останні роки відбувалося системне знищення системи ППО країни. Причому люди, які виконували злочинні накази Януковича досі на своїх посадах, - пише у “Facebook” Семен Семенченко. - У період з 2010-2014 років виведено з бойового складу зенітно-ракетних військ (ЗРВ) 19 зенітно-ракетних комплексів різної дальності. С 2010 почалося планове скорочення чисельності сил і засобів ЗРВ в східних і центральних регіонах України. Як наслідок була повністю знищена система зенітно-ракетного прикриття найважливіших державних об'єктів в даному регіоні.”
Командир “Донбасу” запевняє, що були проведені ряд необґрунтованих скорочень зенітно-ракетних полків і бригад, в результаті залишені без прикриття Сумська, Чернігівська, Полтавська, Черкаська, Вінницька, Житомирська, Закарпатська, Чернівецька, Волинська та Тернопільська області.
“Ряд областей “начебто” прикрита, але це “начебто” становить не більше 30% загальної площі області, а саме: Донецької, Луганської, Хмельницької. Як наслідок подібного безграмотного будівництва системи протиповітряної оборони залишилися без прикриття 14 великих підприємств хімічної промисловості України, три гідроелектростанції, вісім теплоелектростанцій, а також ряд підприємств позначені як об'єкти, що входять до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави та визначені такими постановами Кабінету Міністрів України”, - додає Семен Семенченко.
Народний депутат України VIII скликання пропонує покарати винних і визначити тих, хто зможе виправити ситуацію, знайти та відновити втрачені комплекси і повернути фахівців. А у разі нестачі грошей - “стояти з простягнутою рукою і випрошувати новітні комплекси ППО”.
“На цьому не заощаджують!”, - переконаний командир “Донбасу” Семен Семенченко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую