ye-logo.v1.2

Подолян запрошують придбати кольорові монети, присвячені Євромайдану і Небесній сотні

Суспільство 5097
Фото: bank.gov.ua

Сьогодні, 18 лютого, Нацбанк вводить в обіг три пам’ятні монети із серії “Героям Майдану”.

Національний банк сьогодні, 18 лютого, випускає серію монет “Героям Майдану”, серед яких - “Євромайдан”, “Небесна Сотня” і “Революція Гідності”. Кожна – номіналом п’ять гривень і тиражем по 50 тисяч штук. Усі монети виготовлені з нейзильбера.
“Коштує одна монета 29 гривень, придбати їх можна у відділеннях комерційних банків та обласному Управлінні Нацбанку. Щоправда, для простих хмельничан монети продаватимуть лише від завтра. Сьогодні їх закуповують нумізмати для своїх колекцій. Наразі прийшла перша партія, очікується ще, тому вистачить усім охочим”, - розповідає керівник прес-служби Управління Національного банку України у Хмельницькій області Таїса Статкевич.
Як інформують у Нацбанку, пам’ятна монета “Революція Гідності” символізує громадянську мужність і патріотизм, які виявили громадяни України всіх національностей, прагнучи розвивати та зміцнювати демократичну державу, конституційні засади демократії, права і свободи людини.


Монета “Євромайдан” присвячена протестним акціям, що відбулися в Україні протягом листопада 2013 року - лютого 2014 року і були наповнені прагненням до змін, європейського напряму розвитку нашої держави.


Монета “Небесна сотня” присвячена пам’яті Героїв, які стали символом гідності, кожен з яких здійснив особистий подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши найцінніше - своє життя за нову відроджену Україну.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую